Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У мережі поширили фальшиву заяву "прокурора, який перейшов на бік Майдану"

Неділя, 26 січня 2014, 13:59

У мережі з’явилася заява прокурора, який нібито "перейшов на бік Майдану і здав рахунки конвертаційних центрів мафії з мільярдними оборотами". У прокуратурі Львівської області офіційно заперечили причетність свого співробітника до цього документу.

Про це повідомляє Zaxid.net.

Текст заяви, поширений багатьма блогерами і деякими мережевими ЗМІ (повністю прочитати можна наприклад тут), містить, серед іншого, список фірм, нібито причетних до відмивання грошей. Йдеться про суми у десятки мільярдів гривень. Вказані повні назви цих підприємств і їхні коди в ЄДРПОУ.

Заява підписана від імені Тараса Іваника, начальника відділу нагляду за додержанням законів органами податкової міліції управління нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні прокуратури Львівської області.

В якості керівника "конвертаційного" центру з оборотом у десятки мільярдів гривень у заяві названий Віктор Кривун. І Кривун, і Іваник раніше фігурували у деяких журналістських розслідуваннях про діяльність у Львові потужного конвертаційного центру, зазначає видання.

У прокуратурі Львівської області офіційно спростували причетність згаданих людей до появи такої заяви. За словами речника прокуратури Мар'яни Гайовської, прокуратура розглядає ймовірність судового позову проти справжніх авторів фальшивої заяви, однак наразі не можуть з'ясувати першоджерело.

Тарас Іваник підтвердив, що він заяви не писав, припустивши, що це могли зробити приватні структури, які таким чином намагаються на нього тиснути.

"Мені зранку зателефонували колеги і розповіли. Я про цю заяву нічого не знав і точно її не писав. Ця заява явно написана і розповсюджена якимись комерційними структурами, які використовуючи ситуацію в країні, намагаються тиснути на прокуратуру", - заявив Іваник.

При цьому він зазначив, що прокуратура обов’язково перевірить список фірм, які в заяві назвали причетними до діяльності конвертаційного центру.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування