Глава Freedom House: Янукович втратив свою легітимність

Понеділок, 27 січня 2014, 16:22

Віктор Янукович розгубив свою легітимність після подій останніх місяців і йому краще б оголосити дострокові вибори під особисті гарантії.

Таку думку висловив голова організації Freedom House Девід Кремер в інтерв'ю "Українській правді".

На його думку, Янукович уже втратив довіру Заходу.

"Я думаю, що Янукович втратив довіру Заходу, і будь-яка можливість підписання договору з Євросоюзом втрачена", - сказав Кремер.

"Тепер питання стоїть так: чи здатен Янукович провести діалог для мирного врегулювання конфлікту - чи тиск має бути застосований на його оточення, щоб спробувати усунути його від влади", - додав він, вказавши, що йдеться про усунення мирним шляхом, а не заколот.

Кремер вважає, що вибори 2010 року були легітимними і демократичними.

"Але виграти легітимні вибори – це не гарантує легітимність на усе життя! Я би сказав, що сьогодні Янукович своєю поведінкою втратив цю легітимність", - вважає глава Freedom House.

Він вважає, що для Януковича прийшов час зробити правильні висновки: "визнати, що він занапастив власну легітимність і тепер час піти у відставку".

"Захід повинен застосувати на нього тиск - і на тих, хто довкола нього – щоб він та оточення зрозуміли, що за порушень прав людини, за насильство проти протестуючих настають наслідки", - сказав Кремер.

Він вважає, що найкращим варіантом для Януковича подати у відставку під особисті гарантії і право брати участь у наступних виборах.

"Це, ймовірно, було б непопулярною ідеєю серед прихильників опозиції, якщо вони би зробили так. Але я був би схильний сказати, що вони повинні їх (гарантії Януковичу – ред.) надати", - вважає Кремер.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування