Близько 30 активістів Євромайдану досі шукають

Вівторок, 28 січня 2014, 14:03

Станом на даний момент розшукують  декілька десятків активістів Євромайдану, які зникли за час із 16 січня.

Так, за даними групи "Євромайдан-SOS" станом на 27 січня, нараховувалося 27 таких осіб, а за даними активіста цієї групи, правозахисника Назарія Боярського – розшукують 36 людей.

"Євромайдан-SOS" зазначає, що їхні дані неповні й отримані з трьох джерел: сторінка групи у Фейсбуку, "гаряча телефонна лінія" та медіа.

"З 16 січня до Євромайдан SOS надійшло 84 звернення щодо пошуку зниклих осіб, тих, зв’язок із ким було втрачено та місцезнаходження яких було невідоме. Станом на 18:00 27 січня 57 осіб знайдено (без урахування тих людей, які опинилися в райвіділках та лікарнях). Наразі, згідно з даними Євромайдан SOS, розшукується 27 осіб", - повідомили у групі.

Список активістів, яких шукають - дані станом на вечір 27 січня
Список активістів, яких шукають - дані станом на вечір 27 січня

А Назарій Боярський у вівторок повідомив, що з 16 січня було втрачено зв’язок із 92-ма учасниками акцій протесту. З них 56 громадські активісти вже розшукали.

"Місцеперебування 36 осіб досі невідоме, їхні телефони не відповідають. Одним з найтривожніших фактів залишається зникнення одного з лідерів АвтоМайдану Дмитра Булатова, про якого немає звісток вже майже тиждень", - зазначив він.

Керівник медпункту Майдану Олег Мусій повідомив, що з 19 січня близько 1000 чоловік отримали травми під час акцій протесту на вулиці Грушевського. Близько 50 отримали тяжкі поранення і були госпіталізовані.

Якщо комусь відоме місцезнаходження тих, кого розшукують, або хтось шукає своїх близьких, які брали участь у акціях протесту, "Євромайдан-SOS" просить звертатися через Facebook або на "гарячу лінію": 068 548-12041; 066 684-98-30; 063 337-95-73.

Також просимо вас повідомляти "Українській правді" про зниклих та знайдених.

Як повідомив у вівторок вранці депутат "Свободи" Юрій Сиротюк, викраденого напередодні у Черкасах Юрія Ботнара знайшли, він потрапив до Катеринопільського суду.

Також стало відомо, що зі зниклими активістами донецького Євромайдану – журналісткою Катериною Жемчужниковою та Артуром Шевцовим – усе гаразд, але вони переховуються. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News