Янукович відзвітував про роботу Ради в США. Там закликали продовжувати в тому ж дусі

Вівторок, 28 січня 2014, 23:23

Віце-президент США Джо Байден закликав українського президента Віктора Януковича продовжити пошук компромісів з опозицією і негайно підписати ухвалені Верховною Радою закони.

Як йдеться в повідомленні Білого дому, Янукович сам подзвонив у Вашингтон, щоб поділитися останньою інформацією про ситуацію на Україні.

"Віце-президент вітав досягнутий сьогодні (у вівторок) прогрес, і закликав президента Януковича без затримки затвердити скасування парламентом декількох законів від 16 січня", - йдеться в повідомленні.

Байден наполегливо рекомендував Януковичу продовжувати працювати з опозицією, щоб знайти компроміси з важливих для мирного виходу з кризи питань.

У Білому домі відзначили, що до таких питань належать закон про амністію і новий уряд, який зможе завоювати довіру українського народу, і прокласти курс України в напрямку Європи за допомогою зміцнення демократичних інститутів і реформ, необхідних для економічного процвітання.

У вівторок прем'єр-міністр України Микола Азаров подав у відставку, а Верховна Рада скасувала більшу частину ухвалених 16 січня законів.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування