Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Києві за ніч спалили близько 20 автівок

Четвер, 30 січня 2014, 12:07

У Києві вночі невідомі підпалили, за різними повідомленнями, від 17 до 23 автівок. Активісти стверджують, що спалено машини із львівськими номерами, однак МВС це заперечує.

Зокрема, як повідомив на свій сторінці в Facеbook журналіст Руслан Сеничкін, було спалено автівку його товариша, режисера телеканалу "CТБ" Андрія Хархаліса. Машина мала львівські номерні знаки та знаходилася на вулиці Виборзькій."Він (Хархаліс – ред.) попереджає: якщо машина з номерами західних областей, особливо львівськими - знімайте їх на ніч", - написав Сеничкін.

Скріншот зі сторінки Андрія Хархаліса в Facebook
Скріншот зі сторінки Андрія Хархаліса в Facebook
facebook.com/ofilka
Фото спаленого автомобіля Андрія Хархаліса - facebook.com/ofilka

Крім того, як повідомив очевидець, було спалено автомобіль на Осокорках, який брав участь у автопробігу євромайданців до Межигір'я. Також стало відомо, що принаймні ще один зі спалених автомобілів знаходився у списку машин, учасників атопробігу до Межигір'я, опублікованому раніше в інтернеті.

Водночас у Головному управлінні МВС в Києві повідомили, що минулої ночі по спецлінії 102 з різних районів Києва надійшло 17 повідомлень про пожежу автомобілів.

"Попередньо встановлено, що з 17 автомобілів лише 4 мали реєстрацію різних регіонів України, на інших – державні знаки Києва. Всі потерпілі, фактичні власники автівок – місцеві мешканці", - заявили в міліції. При цьому в МВС не уточнили, із яких саме регіонів були 4 автомобілі.

У свою чергу в столичному управлінні Держслужби із надзвичайних ситуацій повідомляють про 23 спалені або пошкоджені вогнем автомобілі у 7 районах Києва. "Загалом зареєстровано за добу 17 викликів з 7 районів, у яких згоріли або пошкоджені 23 автомобілі. 3 автівки пошкоджені внаслідок розповсюдження вогню. Останній дзвінок пролунав на пункті зв’язку чергової частини 30 січня о 5:05. Очевидці сповістили, що у Голосіївському районі по пр. Червонозоряному, 132, де біля 16-типоверхового житлового будинку спалахнув Nissan Tiida. Масових загорянь не було. У більшості випадків палала одна автівка. У двох випадках горіло відразу 2 автомобілі. Лише 30 січня о 3:35 по вул. Машинобудівній, 21 сталося загоряння 2-х автомобілів з розповсюдженням вогню на третій, що був припаркований поруч", - йдеться у повідомленні рятувальників.

Як запевнили силовики, за кожним фактом пожежі міліцією Києва відкрито кримінальне провадження за ст. 194 КК України: "Умисне знищення або пошкодження майна". Проводиться досудове слідство. Причини пожеж встановлюються.

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування