Журналісти протестували проти "диктаторських законів" по всій країні

П'ятниця, 31 січня 2014, 12:48

Журналісти практично всіх регіонів країни піднялися на протести проти "диктаторських законів" та масових побиттів колег.

Про це свідчать дані моніторингу Інституту масової інформації та Центру.ЮА. 

Зокрема, у 20 із 24 областей журналісти провели свої окремі акції, закликаючи при цьому колег із інших регіонів приєднуватись. Інші регіони, так чи інакше, теж долучались до загальноукраїнських акцій.

Інфографіка ІМІ та Центр.UA
Інфографіка ІМІ та Центр.UA

Починаючи з 17 січня журналісти провели 17 пікетів органів місцевої влади, в яких прийняло участь більше тисячі журналістів по всій країні.

ЗМІ та журналістські організації видали 22 заяви і відозви, під якими підписалось загалом щонайменше три тисячі журналістів.

У п’яти містах країни окремі ЗМІ та журналісти об’єднались і оголосили страйки та бойкоти місцевій владі.

За словами директорки ІМІ Оксани Романюк, у той же час деякі центральні телеканали, зокрема Перший та Інтер, продовжували "займатись маніпуляціями", не згадуючи про побиття журналістів чи наслідки "диктаторських" законів.

"Хотілось би закликати журналістів із провладних каналів згадати про совість та репутацію і зайняти активну позицію... Адже навіть регіональні журналісти… готові боротися за свободу слова і підтримувати постраждалих колег", — сказала Романюк.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...