Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Дніпропетровську, Харкові та Одесі по-своєму підтримали Євромайдан

Неділя, 5 січня 2014, 18:53

Прихильники євроінтеграції у Дніпропетровську у неділю організованою ходою пройшли центральними вулицями міста на підтримку столичного Євромайдану та з вимогами люстрації.

У руках вони тримали прапори Євросоюзу та України, плакати з написами "Майдан – твоє поле бою", "Україні не потрібні диктатори!", "Ми не бидло!" тощо. Йдучи центральними вулицями міста, люди скандували "Києве, ми з тобою!", "Дніпро, вставай!", "Дніпро, з Різдвом!".

Мітинг у Дніпропетровську. Фото: Радіо Свобода
Мітинг у Дніпропетровську. Фото: Радіо Свобода
Фото Радіо Свобода 

За словами протестувальників, вони підтримують вимоги столичного Євромайдану – відставку уряду, імпічмент президента, дострокові вибори, припинення політичних утисків. Мітингувальники також вимагають повернення України до Конституції 2004 року.

Прямо під час акції учасники розгорнули 25-метрове синьо-жовте полотно, обписали його гаслами на підтримку столичного Євромайдану й пронесли містом.

Фото: Радіо Свобода
Фото: Радіо Свобода
Фото Радіо Свобода
Фото Радіо Свобода

За словами організаторів, у найближчі дні цей прапор відвезуть на столичний Євромайдан і згодом повернуть його назад у Дніпропетровськ – з написами-привітами дніпрянам від тих, хто у Києві.

Також координатори дніпропетровського Євромайдану оголосили список представників регіону, які візьмуть участь у всеукраїнському з’їзді євромайданівців у Харкові, й оприлюднили своє бачення подальшої долі Євромайдану.

"Майдан повинен стояти! Чому? Бо як тільки Майдан розійдеться, всіх активних людей "зімнуть", і влада цього домагається. Ми будемо структуруватись, буде форум Євромайданів, де ці питання будуть вирішуватись. Ми повинні стати організованою дієвою структурою", – зазначив один з координаторів Євромайдану Іван Маркевич.

Хода завершилась у центрі Дніпропетровська на Європейській площі. Міліція в акцію не втручалась.

Марш на підтримку столичного Євромайдану також відбувся в Одесі. На нього прийшло близько 250 осіб. Учасники акції пройшли мирною ходою містом та заспівали гімн України.

Подібну акцію влаштували й в Харкові. Однак вона відрізнялася тим, що мала поетичну складову. Учасники мітингу пройшлися від памятника Шевченкові до памятника Пушкіну. Під час ходи активісти скандували "Харків, вставай!". А в початковій і кінцевій точці читали вірші харківські поети Сергій Жадан, Леонід Логвиненко, Ростислав Мельников, Віктор Бойко та їхні київські колеги (Іван Андрусяк та Світлана Поваляєва).

УНІАН, Українська правда, Радіо Свобода, Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування