Прочан під Межигір'ям зустріли КамАЗи, Беркут та міліція

Понеділок, 6 січня 2014, 13:24

Учасників передріздвяної акції "Молитва біля Дзвінкової Криниці, за Україну без крові і тиранії!" біля Межигір'я не пускали до місця молитви правоохоронці.

Про це повідомили в ефірі 5 каналу.

Прочани ледве потрапили на божу службу, оскільки міліція перегородила дорогу до криниці двома блокпостами, кількома КамАЗами, машинами ДАІ  і не пропускала до джерела жодні машини, окрім автівок місцевих мешканців.

За кількасот метрів від першого блокпосту стояли бійці внутрішніх військ та "беркутівці" у шоломах і з щитами.

Майор міліції, який керував правоохоронцями, питався у прочан, що вони тут роблять та намагався зачитати учасникам прощі постанову суду про заборону проведення будь-яких акцій довкола Межигір'я.

На це прочани заявили, що прийшли не на акцію, а на молитву. Після тривалих перемовин під щільною охороною "беркутівців" – спереду і позаду - прочан фактично провели до місця молитви.

На території, прилеглій до резиденції президента Януковича та по її периметру поруч із парканом помічено дуже багато правоохоронцв а також людей у цивільному. 

Прочан під Межигірям зустріли правоохоронці і не хотіли пускати до Дзвінкової Криниці. Фото Азада Сафарова
Прочан під Межигір'ям зустріли правоохоронці і не хотіли пускати до Дзвінкової Криниці. Фото Азада Сафарова
 
 

Прочани заявили, що планують зробити свої походи до джерела та церкви постійними, а не обмежуватися лише різдвяними святами. 

Напередодні прочан на акції "Молитва біля Дзвінкової Криниці, за Україну без крові і тиранії!" під Межигір'ям "охороняли" 17 автобусів з "Беркутом". Після літургії священик намагався провести прочан до "Володимирських дубів", під якими Тарас Шевченко писав свої вірші, але їм не дозволив один з керівників "Беркуту" Київської області.

Як відомо, "Дзвінкова криниця" — стародавнє джерело, розташоване поблизу колишнього Києво-Межигірського монастиря — основного монастиря Запорозького козацтва.

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування