Заява МОЗ про виписку з лікарні – повна брехня – Чорновол

Вівторок, 7 січня 2014, 16:33

Інформація, розповсюджена Міністерством охорони здоров'я  на сайті МОЗ щодо виписки активістки та журналістки Тетяни Чорновол не відповідає дійсності.

Про це сама Чорновол заявила в інтерв'ю Hromadske.TV.

Говорячи про заяву МОЗ, у якій йдеться про стабільний та задовільний стан здоров'я Чорновол та її можливу виписку на амбулаторне лікування, активістка заявила: "Там повна брехня".

"Там сказано, що мені запропонували виписатися з лікарні, від чого я категорично відмовилася. Напевнее, це означає, що я забарикадувалася в палаті … Насправді, це дуже низько – робити такі заяви", - заявила Чорновол.

"Мені не робили таких пропозицій. Вся ця інформація – брехня", - додала вона.

За словами активістки, її "хочуть виписати чимшвидше".

"Тому що людей, які мене побили, покриває влада. І для них хочуть максимально м'якого терміну. Для того, щоб інші йшли їхнім же шляхом. Інакше це буде урок для тих людей, яких замовляють бити опозицію, які будуть сидіти при цій владі. Якщо ці (ті, хто побив Чорновол) будуть сидіти", - зазначила активістка.

За її словами, влада зараз робить все можливе, щоб звільнити їх з в’язниці.

"Відповідно… сьогодні з'явилися інсинуації, нібито мені пропонували виписку з лікарні і я відмовилася. Це зроблено для того, щоб якимось чином мене виписати з лікарні, щоб мої травми вважалися як легкі", - додала Чорновол.

Як відомо, раніше МОЗ розповсюдило повідомлення про те, що стан здоров’я журналістки Тетяни Чорновол, яка постраждала внаслідок побиття 25 грудня 2013 року, є стабільним та задовільним.

Такого висновку дійшов консиліум лікарів, на думку якого Чорновол може бути виписана додому для подальшого амбулаторного спостереження профільними фахівцями.

У свою чергу чоловік Чорновол Микола Березовий заявив: інформація МОЗ є неправдивою.  "Коли ми кажемо, що її стан нормалізувався, то треба розуміти, що він став трохи кращий від того, яким був пару днів тому, коли він був взагалі жахливим. А до нормального стану – ще величезна дистанція", – зазначив Березовий.

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування