Чорновол: Наказ про моє побиття дав Янукович

Вівторок, 7 січня 2014, 17:49

Напад та побиття на журналістку та активістку Тетяну Чорновол відбувся за наказом президента Віктора Януковича.

Таку думку в інтерв'ю Hromadske.TV висловила сама Чорновол.

Говорячи про те, кого вона підозрює в нападі, Чорновіл заявила: "Я про це думала. Фактично три останні роки я працювала проти однієї людини - це Віктор Федорович".

"Всі інші потрапляли в мої статті виключно тому, що працювали в його команді і в його інтересах, займали певне високе місце в ієрархії, в його піраміді. Я думала про це все, і у мене є тільки одна причина – це через нього. Тобто я була в його "чорних списках", - додала Чорновол.

На питання, чи вважає вона, що наказ про напад на неї віддав особисто Янукович, Чорновіл заявила: "Так". "Наразі я вважаю, що так і було", - зазначила вона.

"Чому він дав наказ щодо особисто мене? Були, певно, і особисті причини. Я останнім часом зробила кілька кроків, які дратували його особисто і членів його родини.  Це стосовно його резиденції", - пояснила Чорновол.

"Хто зараз монополізував усю політичну державну владу в країні? Віктор Федорович Янукович. Значить, хто несе відповідальність за знищення людей, які працювали проти тієї машини, яку побудував він? Знову ж таки – Віктор Федорович Янукович", - заявила активістка.

Також, на думку Чорновол, не так важливо, хто власне здійснив напад.

"Думаю, він знайшов тих людей для виконання цього завдання, які не були "засвічені" у моїх статтях і розслідуваннях", - додала активістка.

Також вона зауважила, що "Захарченка підозрювала тільки як виконавця волі Віктора Федоровича".

"Ці ж люди (Кусюк, Захарченко і інші) не є самостійними. А виконавцем міг бути хто завгодно", - додала Чорновол.

Джерело відео - Громадське ТБ

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування