Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Сочі через Олімпіаду заборонили рух "неакредитованого" транспорту

Вівторок, 7 січня 2014, 21:19

У Сочі на період проведення Олімпійських ігор набули чинності нові правила дорожнього руху та введено "олімпійські" смуги руху.

Згідно з указом президента Росії, з 7 січня до 17 квітня 2014 року в Сочі буде діяти спеціальна дорожня розмітка і дорожні знаки з Олімпійською символікою, пишуть "РІА "Новости".

Відповідно до цього з'являться і нові правила дорожнього руху, що забороняють виїзд на такі смуги неакредитованого для роботи на Іграх транспорту.

"Олімпійські" виділені смуги дозволять забезпечити "олімпійському" транспорту безперешкодний проїзд по центру Сочі і кластерам, де знаходяться спортивні об'єкти, та мінімальний час в дорозі для учасників і гостей Ігор.

"Основною метою введення Олімпійських смуг є забезпечення прогнозованого часу в дорозі для всіх клієнтських груп Олімпіади", - заявив гендиректор Транспортної дирекції Олімпійських ігор Андрій Жуков.

На порушників нових правил дорожнього руху чекають серйозні штрафи.

Так, за рух по "олімпійській" дорозі або смузі або зупинку на них запроваджено штраф у розмірі 5 тисяч рублів, за ігнорування "олімпійської" розмітки і дорожніх знаків -  у сумі 3 тисячі рублів.

Також буде обмежено або змінено рух по ряду центральних вулиць Сочі.

Жителів Сочі просять відмовитися на час Ігор від використання особистих автомобілів і користуватися міськими автобусами.

Окрім того у місті запроваджено безпрецедентні заходи безпеки, а навколо Сочі оголошено заборонену зону, виїзд до якої пильнуватимуть поліція і внутрішні війська. 

30 тисяч поліцейських і військових внутрішніх військ заступили на бойове чергування. Вони мають забезпечити контроль на кордоні забороненої зони. Її територія починається від Карачаєво-Черкесії і простягається до самопроголошеної республіки Абхазія.

З 7 січня до цієї зони  заборонено в'їзд транспорту, зареєстрованого поза межами регіону. Також посилено міграційний контроль та огляд особистих речей громадян, які перебувають на цій території. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: