Опозиціонер вимагає звільнити суддю, яка не виконує закон про "амністію"

Середа, 8 січня 2014, 18:51

Депутат Ради від фракції "Батьківщина" Павло Петренко має намір запропонувати парламенту звільнити суддю Печерського райсуду Христину Гладун за порушення присяги.

Про це він сказав журналістам після завершення суду над активістом Євромайдану Ярославом Притуленком, передають "Українські новини".

"Я особисто внесу постанову про звільнення судді Гладун за порушення присяги", - заявив він.

Петренко упевнений, що Гладун порушила присягу і перебрала на себе повноваження Конституційного Суду, коли дозволила собі висловити сумнів у конституційності норм закону про недопущення переслідувань учасників мирних зібрань.

Він зазначив, що рішення судді Гладун є непрофесійними, абсолютно некоректними і такими, що суперечать суддівській етиці.

Він підкреслив, що саме суддя Гладун всупереч процесуальним нормам приймала рішення про виселення мітингувальників з Будинку профспілок і звільнення центру Києва від мітингувальників.

Як відомо, 8 січня суддя Гладун відхилила позов захисту Притуленко і відмовилася закрити проти нього кримінальне провадження.

Вона мотивувала своє рішення тим, що цей закон на її думку є не конституційним і суперечить Кримінально-процесуальному кодексу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування