Медведчук заявив, що покарав Забужко, і принизив її

Четвер, 9 січня 2014, 11:07

"Український вибір" заявляє, що суд зобов'язав відому письменницю Оксану Забужко відшкодувати Віктору Медведчуку "моральну шкоду" за брехню та образи.

"8 січня 2014 року Печерський районний суд міста Києва ухвалив рішення задовольнити позов Віктора Медведчука до Оксани Забужко щодо відшкодування моральної шкоди", - говориться в повідомленні на сайті "Українського вибору".

"9 грудня 2013 року лідер Громадського руху "Український вибір" подав до суду на Оксану Забужко за поширення недостовірної, образливої й відверто брехливої інформації: в інтерв'ю "Радіо Свобода" письменниця звинуватила Віктора Медведчука в причетності до провокацій проти Євромайдану 30 листопада – 1 грудня", - уточнює рух.

За словами команди Медведчука, "враховуючи моральну незначність відповідачки й сумнівність її інтелектуальної адекватності, суму компенсації Віктор Медведчук призначив усього в 25 копійок". 

"Своїми заявами, мерзенною й цинічною брехнею окремі особистості сіють розбрати в українському суспільстві, закликають до насильства й агресії. Громадський рух "Український вибір" виступає проти політичних спекуляцій і буде боротися з подібними проявами законними методами в правовому полі", - заявляють у русі. 

"Український вибір" додає, що раніше "за подібні брехливі звинувачення" поніс відповідальність Арсеній Яценюк: суд визнав його заяви брехнею та зобов'язав його виплатити Медведчуку моральну компенсацію в розмірі 1 гривні. 

Як відомо, слідство у справі про розгін Євромайдану під ранок 30 листопада триває. Опозиційні лідери підозрювали у причетності до цього - як ідеологів режиму - секретаря РНБО Андрія Клюєва та екс-голову Адміністрації президента Леоніда Кучми Віктора Медведчука. 

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
Усі новини...