Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Єдиним предметом переговорів з Януковичем має бути час його відставки — Луценко

Субота, 1 лютого 2014, 00:58

Єдиним предметом переговорів з президентом Віктором Януковичем має бути термін президентських виборів.

Так вважає екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко.

На його думку переговори лідерів опозиції з Януковичем "були провальними".

"Скасування диктаторських законів та пропозиція обміну заручників на адмінприміщення – явно не є виконанням вимог Майдану", - вважає Луценко.

"Поведінка Януковича і його команди свідчить, що наші бурбони так нічого і не зрозуміли, так нічому і не навчилися. Доморощений монарх ліг на лікарняний і передав нам, що він умиває руки", - зазначив він.

У той же час, впевнений політик, ситуація в країні загострюється.

"Продовжується індивідуальний терор проти активістів Майдану. Горять машини, пакують в тюрми, катують в лісах. Відкрито звучать заклики до розколу країни. Нас явно штовхають на ескалацію насилля. Ціль – ввести надзвичайне положення, яке покриє всі злочини і перетворить Україну в Малоросію", - заявив він.

"Міжнародні санкції та безумство влади вивело частину українських олігархів з стану безумовної підтримки Януковича. Партія Регіонів у Верховній Раді тріщить на очах. Необхідність повернення до парламентської республіки захоплює все більшу кількість пасажирів владного Титаніка", - вважає Луценко.

"В той же час в країні – реальний дефолт. При січневому плані податків у 30 млрд. грн. реально надійшло 5. В січні треба сплатити понад 1 млрд. дол. МВФ. При цьому Москва відмовилася фінансувати український бюджет до формування нового Уряду", - каже екс-міністр.

На думку Луценка в цій ситуації "треба припинити розмови про збільшення учасників переговорів з диктатором".

"Не ми, а він має просити їх відновлення", - вважає екс-міністр.

Для цього, вважає політик, потрібно "максимально активізувати розбудову рядів Самооборони Майдану".

"Сьогодні їх 5 тисяч. І влада з цим рахується. Організованих і дисциплінованих захисників Майдану має бути 50 тисяч – тоді нас будуть боятися. Всі в ряди Самооборони – така задача для кожного прихильника революції в Києві та на місцях!" - заявив Луценко.

"Всі лідери парламентської опозиції мають припинити будь-які торги за урядові посади та квоти. Майдан має поставити Януковичу ультиматум – без повернення до демократичної Конституції 2004 року ніякого Кабміну створити ми не дамо. Час і наближення дефолту працює на нас", - вважає він.

"До відкриття наступної сесії ВР всі зусилля мають бути направлені на створення нової антидиктаторської більшості. Обрання нового Голови ВР стане знаком готовності відновити парламентсько-президентську республіку", - сказав політик.

"Після повернення Конституції 2004 року слід створити Уряд народної довіри. Особлива увага – до нейтральності силового та фіскального блоку", - стверджує екс-урядовець.

"Виведення Генпрокуратури, МВС, Мінюсту та податкової з-під контролю Межигірської Сім'ї є не тільки гарантією безпеки активістів Майдану, але й необхідною умовою чесних виборів", - вважає він.

"Єдиним предметом переговорів з Януковичем має бути термін президентських виборів", - підсумував Луценко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування