У ГПУ засудили "воєнізовані формування" на сході й у Криму

Середа, 12 лютого 2014, 15:14

Генпрокуратура заявляє про незаконність рішень місцевих органів влади, зокрема в Донецькій області й у Криму, про створення воєнізованих формувань.

Так прокоментувала створення загонів цивільної самооборони й національних гвардій начальник Головного управління захисту прав і свобод громадян і інтересів держави, протидії корупції й злочинності у сфері транспорту Ірина Зарубінська.

"Ми говоримо про рішення органів місцевого самоврядування, у цьому випадку про незаконні рішення органів місцевого самоврядування, які на сході (України) справді є", - сказала вона, повідомляють "Українські новини".

"Прокурори також внесли відповідне подання, звернулися (до суду) і відреагували на ці незаконні рішення у Донецькій області й у Криму", - повідомила Зарубінська.

Вона зазначила, що створення незаконних воєнізованих формувань є кримінально карним злочином, за який несуть відповідальність не тільки учасники таких формувань, але також і люди, які їх фінансують.

Зарубінська наголосила, що прокуратура оскаржила в суді всі рішення місцевих органів самоврядування про створення так званої народної самооборони, як у західних регіонах, так і у східних.

На даний момент усі рішення про створення таких загонів судами припинені.

Раніше Партія регіонів зажадала від Генпрокуратури відреагувати на створення загонів самооборони.

7 лютого Самооборона "Євромайдану" ухвалила рішення щодо переформування на всеукраїнську структуру з відділеннями в усіх областях.

Активісти Партії регіонів 29 січня створили загін самооборони "Криворізька гвардія" для сприяння міліції в Кривому Розі Дніпропетровської області.

1 лютого учасники екстреного Всеукраїнського зльоту керівників первинних партійних організацій Партії регіонів, що проходив у Харкові, створили всеукраїнський суспільний союз "Український фронт".

Союз вирішив для захисту будівель і споруд створити народну гвардію.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування