Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Звільнення КМДА - перший крок до виходу з кризи мирним шляхом - Макеєнко

Неділя, 16 лютого 2014, 11:23

Глава КМДА Володимир Макеєнко вдячний представникам опозиції, активістам та представникам ОБСЄ за серію конструктивних переговорів, які " увінчалися звільненням будівлі КМДА".

Про це заявив сам Макеєнко після того, як активісти звільнили приміщення КМДА, повідомляє прес-служба Київради.

"Результатом переговорів з опозицією і активістами протестних акцій, які перебувають зараз у приміщенні КМДА, стало компромісне рішення. Ми домовилися, що мітингувальники звільнять адмінбудівлю, щоб столична влада змогла налагодити роботу в звичайному режимі для повноцінного забезпечення життєдіяльності міста", - зазначив Макеєнко.

За його словами, це "перший крок до врегулювання політичної ситуації, що свідчить про бажання українців мирно домовлятися".

"Я вдячний представникам ОБСЄ, послу Швейцарії Крістіану Шененбергера і лідерам Майдану за конструктивні переговори", - додав голова КМДА.

Як відомо, зранку 16 лютого активісти Євромайдану звільнили будівлю КМДА: акт про передачу будівлі мерії Києва підписали комендант КМДА Руслан Андрійко та посол Швейцарської конфедерації Крістіан Шоненберг.

Перед цим нардеп від Батьківщини Арсен Аваков заявив, що станом на ранок 16 лютого усі формальні умови "закону про амністію" Євромайданом виконані. 

Разом з тим активісти Майдану залишаються біля будівлі КМДА в очікуванні повідомлення генпрокурора Віктора Пшонки про звільнення всіх затриманих активістів і заяви про те, що до них немає жодних претензій.

Якщо така заява не з'явиться, то мітингувальники знову займуть будівлю КМДА, заявив комендант Київради РУслан Андрійко.

Українська правда 

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: