Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

У МОЗ підтверджують загибель 26 людей

Середа, 19 лютого 2014, 15:50

У Міністерстві охорони здоров’я підтверджують загибель 26 людей.

Про це заявила в.о. міністра охорони здоров'я України Раїса Богатирьова, йдеться в офіційному повідомленні МОЗу.

Кількість загиблих унаслідок масових заворушень у Києві 18 лютого збільшилася до 26 осіб. Із них десять - співробітники МВС, повідомила Раїса Богатирьова.

"Щодо загальної кількості людей, які померли, були вбиті під час цих подій, така кількість становить 26 осіб. Із них десять - співробітники МВС, решта - це учасники подій, які відбувалися в центрі в Києві", - сказала вона на прес-конференції в середу в Києві.

"Абсолютна більшість людей загинули від вогнепальних важких поранень. Є судово-медичні документи, які підтверджують ці діагнози", - наголосила в.о. міністра.

"Станом на шосту годину 19 лютого 2014 року за період з 10 години 20 хвилин 18 лютого згідно оперативної інформації до бригад екстреної медичної допомоги та закладів охорони здоров’я міста Києва за медичною допомогою звернувся 351 постраждалий під час сутичок у центрі столиці", - йдеться в повідомленні.

За даними МОЗ, станом на шосту годину ранку 19 лютого госпіталізований 241 учасник масових заходів.

Серед госпіталізованих до закладів охорони здоров’я , за даними відомства Богатирьової: 79 працівників правоохоронних органів, 5 журналістів, 1 депутат (Пазеняк В.С.), 3 - діти до 18 років.

У МВС раніше повідомляли про дев'ять загиблих силовиків.

Як відомо, під час спроби зачистки Майдану багатьом потерпілим медичну допомогу надавали прямо на місці, люди бояться звертатися до лікарень, побоюючись переслідування.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування