У Вінниці протестувальники штурмували обласне управління міліції

Середа, 19 лютого 2014, 19:08

В центрі Вінниці протестувальники, що виступають проти влади, перекрили рух автотранспорту та намагалися штурмувати обласне управління міліції.

Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

Вранці, 19 лютого активісти прийшли до військової частини, що знаходиться по вулиці Некрасова. Протестувальники побоювалися, щоб солдатів не відправляли у Київ, пише Vinbazar.com. Двох вінничанок впустили за ворота частини, щоб вони пересвідчилися у тому, що усі бійці на місці. 

О 8:30 протестувальники перекрили вулицю Соборну, потім Першотравневу, Театральну і 9-го Січня, повідомляють Українські новини

Учасники протесту закликали вінничан приєднуватися до них, скандуючи "Вінниця - вставай!", "Не будь байдужим - вбивають наших братів і сестер!".

На площі Театральній пройшов мітинг, який зібрав понад 1,5 тис. учасників.

Близько 14:00 мітингувальники закидали петардами та димовими шашками обласне управління вінницької міліції на Театральній, 14, пише 20 minut.ua

В стіни й двері міліцейського управління з боку Театральної люди в масках кидали саморобні гранати. Від вибухової хвилі вилетіло скло вхідних дверей. 

Фото 20minut.ua
Фото 20minut.ua

До протестувальників вийшов вийшов начальник міліції області Олег Школьний, після чого штурм припинився.

Пізніше стало відомо про те, що Центральний міст Вінниці забарикадували камінням та гілками дерев. 

 Фото 20minut.ua

Автомобілі через нього не пускають, проїзд дозволяють тільки каретам швидкої допомоги. Одна інкасаторська машина намагалась прорватись через барикади, але протестувальники почали бити її палицями й ногами, змусивши водія розвернутися.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...