Лідер Автомайдану вилетів до Риги на лікування - Порошенко

Неділя, 2 лютого 2014, 19:01

Лідер Автомайдану Дмитро Булатов вилетів у напрямку Риги (Латвія) для лікування в одній з європейських клінік та отримання захисту від переслідувань.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив нардеп Петро Порошенко.

"Літак з Дмитром Булатовим щойно злетів у напрямку Риги з метою проведення фахового лікування в одній з європейських клінік, а також для отримання захисту від переслідувань та проходження реабілітації після отриманих тортур", - заявив нардеп. 

"Дякую Держсекретарю США Джону Керрі, єврокомісару Штефану Фюлє, міністру закордонних справ Німеччини Франку–Вальтеру Штейнмайеру, міністру закордонних справ Литви Лінасу Линкявичусу, іншим міністрам країн ЄС, а також усім міжнародним політикам, які нам допомагали", - додав Порошенко.

Пізніше Порошенко уточнив, що лікування Булатова продовжиться у медзакладі Литви, "наразі він через Ригу літаком прямує до Вільнюсу".

Разом з тим заступник Генпрокурора Лілія Фролова заявила, що Шевченківський райсуд Києва дав дозвіл на виїзд Булатова закордон, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Слідчий проводить з ним слідчі заходи. Проводиться допит у справі, де він є потерпілим. Зараз немає ніяких перешкод виїзду Булатова закордон  у зв'язку із зверненнями його самого, його сім'ї, враховуючи звернення народних депутатів України та іноземних інституцій. Ніяких перешкод для виїзду Булатова закордон немає і за клопотанням Генпрокуратури видано такий дозвіл. Проходить підготовча процедура,  думаю, сьогодні він на літак встигне", - зазначила Фролова.

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News