Луценко збирає у Львові правоохоронців для захисту Майдану

Четвер, 20 лютого 2014, 22:37

Екс-глава МВС Юрій Луценко у Львові збирає до Києва колишніх і чинних працівників правоохоронних органів зі зброєю для захисту Майдану.

Про це він заявив, виступаючи зі сцени Євромайдану у Львові, повідомляє прес-служба "Третьої Української республіки".

"На війні як на війні. Два дні тому на Майдані з'явилася невелика кількість зброї. І тільки тому "Беркут" зупинився за 50 метрів від сцени. Вони зупинилися, бо дізналися, що в нас є зброя. Тільки тому, що з'явився "вогнепал", вони зупинилися і матом посилали своїх начальників, які наказували їм наступати", – сказав Луценко.

Екс-міністр МВС наголосив, що нині українці на Майдані протистоять не лише чинній владі, але і "кремлівському господарю" Віктора Януковича. Боротьба, за його словами, є важкою, оскільки "імперія кинула всі сили проти Майдану".

"Проти Майдану воюють свої ж українці. Так сталося, що вони вірять в байки про "бандерівський переворот", – зазначив Луценко.

Під час свого виступу Луценко закликав усіх чоловіків зі Львова, які мають можливість, в четвер о 22:00 вирушати разом з колоною на Київ.

У своєму виступі він наголосив, що закликає їхати до Києва зі зброєю не для того, щоб на когось нападати, а лише для того, щоб захищати Майдан.

Разом із Луценком на сцені стояли перший заступник голови облради, колишній голова ГУ МВС у Львівській області Василь Пісний і начальник "Беркуту" Львівщини.

Пісний розповів, що львівський "Беркут" одноголосно прийняв рішення повернутися з Києва до Львова. І запевнив, що його бійці не виконували і не виконуватимуть злочинних наказів.

Екс-міністр також заявив, що у мирних мітингувальників стріляють працівники УДО, які мають російське громадянство.

На його думку, в Україні немає представників російських спецслужб. "УДО у своєму складі має працівників із російським громадянством і саме ці снайпери стріляють", – сказав Луценко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування