Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Після "капітуляції" Януковича Клюєв заговорив про "провокацію" третьої сили

П'ятниця, 21 лютого 2014, 19:55

Глава Адміністрації України Андрій Клюєв заявив, що протистояння у Києві було спровоковане.

Про це він заявив журналістам у п'ятницю на брифінгу, повідомляє прес-служба президента.

"Я побачив в Iнтернеті, як хтось з даху стріляв з автомата Калашникова. Спочатку стріляв в один бік - в бік міліції, а потім розвертався, і починав стріляти по мітингувальниках", - згадав Клюєв.

Глава АП повідомив, що міліція вже порушила кримінальні справи стосовно цієї "чистої води провокації".

Клюєв відзначив також особливість спалахів конфлікту в Україні.

"Зверніть увагу: тільки у нас в Україні заспокоювалася ситуація, вогнище вже ледве жевріло, як хтось раптом виливав каністру бензину, і відразу знову починалося протистояння, знову починалися заворушення і загибель людей", - сказав він.

За його словами, влада реалізовувала закон про амністію, а "народ почав заспокоюватися, звільнили будівлі", коли на вулицях знову "знову полетіли "коктейлі Молотова", люди почали один одного бити".

"Раптом у хід пішли палиці і цегла, офіс Партії регіонів мало не спалили з усіма співробітниками, двох людей вбили. Жінки були змушені ховатися на даху, інакше вони б згоріли! Дикість!", - обурився він.

В той же час винними у цих подіях він вважає не опозицію, по очах представників якої він бачив по "їх бажання завершити протистояння", а "певні радикальні сили".

"Вони всіляко хочуть зробити так, щоб у нас тривали вбивства, заворушення, щоб країна розірвалася", - сказав Клюєв, зазначивши, що слід протистояти таким планам і зберегти в країні мир.

Як відомо, після кривавого протистояння між протестувальниками та міліцією з "тітушками", яке забрало життя щонайменше 77 людей, президент Віктор Янукович погодився на піти на зустріч опозиції та ЄС і сприяти негайному виведенню силовиків зі столиці, поверненню Конституції 2004-го року та проведенню позачергових президентських виборів.

Нагадаємо, що саме Клюєва звинувачували у організації розгону Євромайдану 30 листопада, який спровокував новий виток протистояння в Україні, однак Генпрокуратура не знайшла достатніх доказів його вини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування