Депутати зі з'їзду у Харкові перебирають владу на Південному сході та Криму

Субота, 22 лютого 2014, 12:50

Депутати з'їзду у Харкові перебирають на себе всю повноту влади до забезпечення конституційного порядку в Києві.

Про це йдеться у резолюції з'їзду у Харкові

"Ми, органи місцевого самоврядування всіх рівнів, Верховна Рада автономної республіки Крим, Севастопольська область вирішили взяти на себе відповідальність за забезпечення конституційного ладу, виконання закону та прав громадян на своїй території", - йдеться в резолюції

Такий стан діятиме "до забезпечення конституційного порядку в Києві".

"Події останніх днів у столиці України, місті Києві призвели до паралічу центральних органів влади та дестабілізації ситуації в державі", - йдеться в резолюції.

Учасники з'їзду заявили, що опозиція не виконала умов договору про врегулювання кризи в Україні від 21 лютого. У резолюції зазначається, що незаконні збройні формування продовжують захоплювати центральні органи влади, вбивати мирних людей і співробітників правоохоронних органів.

"Верховна Рада України працює в умовах терору, погрози зброєю та вбивствами", - стверджують її автори.

Через це вони вважають, що "рішення українського парламенту, ухвалені в цих умовах, викликають сумніви в їх добровільності, легітимності та законності". На їх думку, центральні органи влади паралізовані.

Учасники з'їзду заявили, що опозиція не виконала умов договору про врегулювання кризи в Україні від 21 лютого. У резолюції наголошується, що незаконні збройні формування продовжують захоплювати центральні органи влади, вбивати мирних людей і співробітників правоохоронних органів.

"Верховна Рада України працює в умовах терору, загрози зброєю і вбивствами", - стверджують її автори.

Через це вони вважають, що "рішення українського парламенту, прийняті в цих умовах, викликають сумніви в їх добровільності, легітимності і законності". На їхню думку, центральні органи влади паралізовані.

Верховна рада республіки Крим і Севастопольська міськрада заявили, що на період відновлення конституційного порядку "до відновлення законності і забезпечення нормальних умов роботи народних депутатів без шантажу і погроз їм та членам їх сімей органи місцевого самоврядування всіх рівнів" вони беруть на себе всю повноту відповідальності в південно-східних областях України, а також на території Криму і Севастополя.

"Рекомендуємо населенню самоорганізуватися для взаємодії з правоохоронними органами на місцях", - йдеться в резолюції з'їзду.

Учасники з'їзду звернувся до службовцям Збройних сил України із закликом залишатися на місцях дислокації, забезпечити збереження складів із зброєю і технікою, а також закликав не втручатися в протистояння і конфлікти.

Народним депутатам України пропонують повернутися в їх виборчі округи до "відновлення законності" в центральних органах влади.

"Територіальна цілісність і безпеку України поставлено під загрозу", - заявив з'їзд.

Депутати підкреслили, що в країні п'ять атомних станцій, 15 ядерних реакторів нібито стали об'єктами прямої загрози з боку екстремістів, і наслідки можуть бути непередбачуваними.

"Дана резолюція є відкритою для приєднання всіх органів самоврядування, внесення змін і доповнень у відповідності з політичною ситуацією", - свідчить документ.

Регіонал Вадим Колесніченко у залі, де відбувається з'їзд, вигукує: "За дружбу з Росією! Економічну! Духовну! Віросповідальну!".

Зал скандує "Росія! Росія!"

Інтерфакс-Україна, Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News