Тимошенко - Майдану: Маєте стояти тут, поки не побачите у владі людей, яким довіряєте

Субота, 22 лютого 2014, 20:44

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко закликала Майдан не розходитися доти, поки українці не побачать, що нова влада - саме та, якій народ довіряє.

Про це Тимошенко заявила, виступаючи 22 лютого зі сцени на Майдані Незалежності. 

"Сьогодні у нас з вам є кілька важливих завдань – перше – в жодному випадку ви не маєте права піти з Майдану, поки не завершите все, що запланували зробити в країні", - заявила екс-прем'єр.

"Якщо вам хтось скаже, що ви вже виконали свою роботу і можете їхати по домах, а тут все за вас зроблять гарно і красиво - не вірте таким заявам, не вірте жодному слову", - заявила Тимошенко. 

"Поки ви не завершити цю справу  до кінця, до останнього кроку, ніхто з вас не має права піти. Тому що саме ви змінили все, не політики, не дипломати, не світ, ніхто з них не в силах був це зробити", - сказала вона.

"Маємо зробити кілька важливих речей, одна з яких - Януковича і всю ту шваль, яка зібралася навколо нього, привести на Майдан", - зазначила Тимошенко. 

Вона закликала домогтися покарання для кожного, хто був винний у застосуванні насилля до протестувальників.

"Коли снайпери пускали кулі в серця убитих хлопців, вони пускали їх у серце кожного. І якщо ті, хто це організував і здійснив, не будуть покарані найгіршим, найжорстокішим судом, ми з вами не будемо нічого варті. Якщо ми дамо їм піти від відповідальності, якщо пробачимо кожного, хто пустив кулю в серця наших героїв – буде ганьба навіки", - додала Тимошенко.

За її словами, загиблі "будуть нашою відповідальністю за кожен крок, який ми будемо робити далі".

Вона зазначила, що розуміє, що люди перестали довіряти політикам.

"Я буду гарантом того, що ви будете знати, що коїться за кулісами. ... Я не просто каюся, я прошу у вас пробачення за всіх політиків, неважливо, у яких вони партіях. Хочу одна за всіх сказати - політики не були варті вас, вашої крові. Хочу зробити все, щоб ви побачили інших політиків, чиновників, посадовців. І щоб ви були частиною побудови нової країни", - додала екс-прем'єр.

"Якщо новий парламент, уряд буде формуватися без вас - це буде недопустимо", - зазначила Тимошенко. 

Тимошенко заявила, що продовжить працювати: "Я повертаюся до роботи. Жодної хвилини не пропущу, щоб ви відчули себе щасливими на своїй землі".

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News