Адвокат Дзиндзі каже, що в СІЗО його тримали в блоці "смертників"

Понеділок, 24 лютого 2014, 02:50

Адвокат журналіста "Дорожнього контролю" Андрія Дзинзі Віктор Смалій повідомив, що в Лук’янівському СІЗО його тримали в блоці "смертників".

Про це він повідомив після свого звільнення з СІЗО в неділю ввечері, повідомляє УНІАН.

"Мене тримали у блоці номер 8, де тримають затриманих, яким загрожує довічне ув’язнення. Це той самий блок, де перебував Юрій Луценко. Все облаштовано камерами спостереження, навіть туалет і "душова кабінка", яку ми облаштували в санвузлі. До цього блоку навіть боявся заходити перший заступник начальника СІЗО", - каже Смалій.

"Я не знаю, куди транслювались ці записи, але, як мені стало відомо, я був у першій десятці "особливо небезпечних злочинців". Також мені стало відомо, що до цього блоку мали потрапити за вказівкою Януковича Тягнибок, Яценюк та Кличко", - розповів адвокат.

Відповідаючи на запитання про стан здоров’я, він зазначив, що дуже болять всі суглоби, оскільки людина, яка перебуває на обмеженій території, фактично позбавлена можливості якогось руху.

Водночас Смалій зазначив, що і надалі не змінюватиме свою позицію щодо колишньої влади, яку треба притягти до відповідальності і боротиметься за будь-яку несправедливість, що надалі виникатиме.

Як відомо, Віктор Смалій був затриманий 9 грудня за звинуваченням у замаху на життя судді. Пізніше було встановлено, що правоохоронці катували арештованого адвоката та сфальсифікували матеріали карної справи.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування