Новий начальник Генштабу таки наказував кинути армію проти Майдану

Понеділок, 24 лютого 2014, 12:39

Начальник Генштабу збройних сил Юрій Ільїн 20 лютого наказав низці військових частин перемістити екіпіровані та озброєні групи для розгону Майдану.

Про це йдеться у шифрограмах за підписом Іл'їна, які є у розпорядженні "Главкому".

Такі шифрограми надійшли командувачам 25-ю окремою повітряно-десантною бригадою (Дніпропетровськ), 79-ю окремою аеромобільною бригадою (Миколаїв), 73-м морським центром спецпризначення (Очаків) та 1-ю окремою бригадою морської піхоти.

Приблизна кількість військових, яких Ільїн планував залучити, - 2,5 тисячі.

 
 
 
 

Підставою для використання військ проти мирного населення стала інформація Антитерористичного центру при СБУ про те, що нібито майданівці планують захоплення "потенційно небезпечних військових об’єктів".

Згідно з шифрограмою, карт-бланш на такі дії Ільїн отримав від міністра оборони Павла Лєбєдєва.

"Відповідно до рішення Міністра оборони щодо залучення сил і засобів збройних сил до участі у антитерористичній операції", - йдеться в документі.

Військовим планувалось надати широкі повноваження: затримувати громадян, перевіряти документи, вчиняти обшук, обмежувати рух транспорту, заходити та проникати до житла громадян на підставі підозри про переховування терористів, а також – застосовувати зброю та спеціальні засоби.

Джерела видання твердять, що попередній начальник Генштабу Володимир Замана відмовився виконувати цей наказ Лебедєва, і саме тому його, начебто, замінили на Іл'їна.

Як відомо,  22 лютого Ільїн заявляв, що армія залишається вірною народу та не буде втягнута у політичний конфлікт, а також запевняв, що не виконував і не виконуватиме злочинних наказів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News