Ахметов вирішив підтримати нову владу України

Середа, 26 лютого 2014, 10:37

Холдинг "СКМ" олігарха Ріната Ахметова, вважає за необхідне проведення в країні реформ, впровадження ефективних механізмів держуправління, істотне розширення повноважень місцевих органів управління та підвищення прозорості та підзвітності влади громадянському суспільству.

Про це йдеться у відповідній заяві СКМ.

"Ми віримо: потенціал України величезний. Ми, як всі українці, прагнемо до створення нової країни. В якій будуть встановлені демократія і верховенство права, що забезпечують захист власності, вільну конкуренцію і соціальний захист", - йдеться в заяві.

СКМ заявляє, що готовий до впровадження нової системи координат і до роботи в ній.

"Ми будемо сприяти всіма доступними способами досягнення позначених цілей заради процвітання України", - підкреслюється в заяві.

СКМ відзначає, що події останніх трьох місяців стали найтрагічнішою сторінкою історії України, і разом з усією країною тужить за загиблими і висловлює глибоке співчуття їх рідним і близьким.

Нагадаємо, до групи "СКМ" входять найбільші в Україні гірничо-металургійних холдинг "Метінвест" і енергохолдинг ДТЕК, банки ПУМБ і "Ренесанс -Капітал", телекомгруппа Vega, Медіа група "Україна" і видавничий холдинг "Сегодня Мультимедіа" та ін.

Ахметов раніше закликав зупинити кровопролиття і проводити переговори, не вживаючи однак рішучих дій.

Згідно з даними телемоніторингу, канал "Україна" висвітлював інформації нерівно.

За словами головного редактора "Телекритики" Наталі Лігачової, висвітлення інформації булу хвилеподібним.

Зокрема кричущим фактом стало замовчування дійсних подій 30 листопада, коли був розігнаний мирний мітинг на Майдані.

У період 10-11 грудня телеканал почав працювати ліпше. Як відомо, в цей час провалилася друга спроба силового розгону Євромайдану.

З кінця грудня в до кінця січня, за даними моніторингу, новини на телеканалі були незбалансованими і було багато замовчувань

У січні "Україна" була на третьому місці щодо замовчування важливих тем. Багато було маніпуляцій щодо провокацій влади.

З кінця січня, за словами Лігачової вони почали вирівнюватися.

Як відомо, 29 січня позафракційна депутат Інна Богословська заявила, що на засіданні фракції Партії регіонів люди з груп Рината Ахметова та Сергія Тігіпка відмовилися підтримати силовий сценарій розв'язання кризи в Україні.

Лігачова зазначає, що журналісти телеканалу нерідко проявляли про свою позицію, однак стикалися зі значним тиском менеджменту.

Економічна правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...