Ярош підтвердив, що зустрічався з Януковичем

Середа, 26 лютого 2014, 18:17

Лідер "Правого сектору" Дмитро Ярош підтвердив свою зустріч з колишнім президентом Віктором Януковичем 20 лютого.

Про це він заявив в інтерв’ю "Українському тижню".

"Зараз поширюється чимало інформації про мою таємну зустріч з Януковичем. Вона справді була, але вже після завершення активних дій силовиків. Вийшли СБУшники і запропонували не тільки мені, а й моєму найближчому оточенню, зустрітися для припинення кровопролиття", - розповів Ярош.

"Відповідно я поїхав в адміністрацію (президента)", – заявив він.

За словами лідера "Правого сектору", Янукович пропонував йому підписати угоду про припинення конфлікту.

"Я відмовився це зробити. Сказав, що ми маріонетками ніколи не були і не будемо. І, Вікторе Федоровичу, давайте виводьте війська, бо почнеться партизанська війна по всій Україні", – розповів Ярош.

"При цьому йшлося, що ми не відступимо, що не складемо зброї, будемо стояти до кінця. Я не беру цю заслугу на себе, оскільки на нього тисли і дипломати, але можливо це для нього стало також певною крапелькою, коли він вирішив припинити так звану антитерористичну операцію і відвести війська", – зазначив лідер "Правого сектора".

За словами Яроша, Янукович виглядав переляканим.

"Хоч він зруйнував певні мої стереотипи, бо я ніколи з ним не зустрічався. Мені здавалось, що він більш тупіший. А він так намагався щось формулювати… Але видно було, що він виснажений і переляканий", – додав Ярош.

Він зазначив, що розмова тривала недовго.

На запитання, чи боявся він їхати на Банкову, лідер "Правого сектора" відповів:

"Боявся. Я думав не повернусь".

Як відомо, 21 лютого лідери трьох опозиційних фракцій підписали угоду з урегулювання кризи з Віктором Януковичем. За словами опозиціонерів, це було зроблено для того, аби уникнути розколу України та нового кровопролиття.

Того ж дня лідер "Правого сектору" Дмитро Ярош зі сцени Майдану заявив, що готовий продовжувати боротьбу, якщо Віктор Янукович не подасть у відставку.

А вже в ніч на 22 лютого Янукович виїхав з Києва. Наразі його місце перебування невідоме.

Український тиждень

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News