Журналісти вимагають від нової влади розпуску Верховної Ради

Четвер, 27 лютого 2014, 04:19

Група українських журналістів виступила з вимогою проведення дострокових виборів до Верховної Ради восени 2014 року.

Про це ідеться у зверненні журналістів, яке є в розпорядженні Української правди.

"Українці заплатили сотнею життів своїх громадян за право жити в чесній демократичній державі. Усунення Віктора Януковича та оголошення нового уряду не ліквідовують передумов диктатури. В країні зберігається атмосфера безкарності", - ідеться в тексті.

"Ця Верховна Рада має понести політичну відповідальність за запровадження в Україні диктатури після ухвалення законів 16 січня. Окрім того, нинішній парламент перебрав на себе повноваження, яким не був наділений при обранні", - зазначається в зверненні.

"Тому ми вимагаємо:

1. Дострокових виборів до Верховної Ради. Дата має бути визначена протягом двох найближчих пленарних засідань. Вибори повинні відбутися не пізніше жовтня 2014 року за пропорційною моделлю із відкритими списками.

2. Негайної ратифікації Римського статуту. Це є необхідною передумовою об'єктивного розслідування, а також притягнення до відповідальності винних Міжнародним кримінальним судом у Гаазі.

3. Негайного притягнення до відповідальності усіх причетних до голосування за "закони 16 січня", ухвалення яких призвело до трагічних наслідків.

Настав час повного перезавантаження влади, і політики мають із цим рахуватися".

 

Зверення підписали журналісти та редактори Сергій Рахманін ("Дзеркало тижня"), Віталій Сич (екс-редактор журналу "Кореспондент"), Тетяна Даниленко (5 канал), Роман Скрипін, Мустафа Найєм, Наталія Гуменюк (всі – Громадське.tv), Сергій Лещенко, Олена Притула (обидвоє – "Українська правда"), Катерина Горчинська (Kyiv Post).

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування