Будівлю Радміну Криму захопили більш ніж 120 професійно навчених людей - депутат

Четвер, 27 лютого 2014, 09:51

Будівлю Верховної Ради Криму захопили понад 120 професійно навчених людей.

Про це на засіданні Верховної Ради повідомив депутат фракції "УДАР", екс-прем'єр-міністр Автономної Республіки Крим Сергій Куніцин.

"Сьогодні вночі - я всю ніч на телефонному зв'язку з Кримом - понад 120 озброєних людей зайшли у Верховну Раду Криму, уряд Криму. Професійно підготовлені люди, озброєні. Занесли зброю - автоматичне, гранатомети, кулемети", - сказав він.

"Зброї (у них) на місяць оборони", - зазначив він.

Депутат переконаний, що ВР повинна зробити все, щоб не допустити кровопролиття, зокрема призначити нове керівництво Збройних сил України.

"Ми повинні негайно, сьогодні ж, призначити міністра оборони, начальника Генерального штабу Збройних сил України. (...) Я раротал губернатором Севестополя разом з командувачем збройними силами адміралом Тенюхом (Ігорем; колишній командувач Військово-морських сил України з 2006 по 2010 рік) і вважаю, що ця людина здатна вирішити поставлені завдання", - переконаний він.

Також ударівець запропонував створити у ВР робочу групу з вирішення ситуації в Криму.

"Ми повинні звернутися до Держдумі РФ з вимогою про те, щоб забезпечити взаємодію, щоб уникнути кровопролиття в Криму", - додав він.

Як стало відомо, загарбники назвалися "представниками самооборони російськомовних громадян Криму". Про в Facebook написав Рустам Темиргалієв помічник голови Ради Міністрів Криму.

Радіо Свобода з посиланням на свідка нічних подій, який назвався Леонідом, повідомляє, що нападників було близько 50, вони добре екіпіровані і озброєні, мають автомати і навіть кулемет. Сам Леонід був серед демонстрантів, які вночі блокували будівлю Верховної Ради Криму.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування