Новим прем'єром Криму буде лідер "Русского единства"

Четвер, 27 лютого 2014, 18:48

Новим прем'єром Автономної Республіки Крим призначений депутат Верховної Ради Криму, лідер партії "Русское единство" Сергій Аксьонов.

Про це повідомила агентству "Інтерфакс-Україна" начальник інформаційно-аналітичного управління секретаріату Верховної ради Криму Ольга Сульнікова.

За її словами, за призначення Аксьонова прем'єром проголосували 53 депутати.

Сульнікова підкреслила, що під час призначення нового прем'єра був дотриманий порядок, кандидатуру Аксьонова вніс кримський спікер Володимир Константинов відповідно до статті 136 Конституції України.

На уточнююче запитання про те, чи є узгодження президента України на призначення нового прем'єра, Сульнікова запевнила: "Узгодження є".

При цьому вона підкреслила, що під час пленарного засідання "депутати перебували добровільно в залі".

Згідно з Конституцією України, прем'єр Криму призначається Верховною Радою Автономії за погодженням з президентом України.

Як відомо, будівля Верховної Ради Криму в ніч на четвер була захоплена невідомими озброєними людьми. Незважаючи на це, в ній відбулася позачергова сесія парламенту, причому озброєні люди відбирали у всіх депутатів засоби зв'язку.

На засіданні парламент Криму ухвалив постанову про проведення республіканського референдуму з питань удосконалення статусу і повноважень Автономної Республіки Крим, на підтримку якого проголосували 61 з 64 депутатів, і рішення про недовіру Раді міністрів Криму і припинення її повноважень, за що проголосували 55 з 64 кримських парламентаріїв.

Всього до складу Верховної Ради Криму входить 100 депутатів. Про такі рішення повідомляла журналістам у телефонному режимі з приймальні голови Верховної Ради Криму начальник інформаційно-аналітичного управління секретаріату Верховної ради Криму Ольга Сульнікова.

Нікого з працівників секретаріату кримського парламенту в приміщенні не було.

Також неможливо перевірити, чи були присутні фізично всі депутати в залі засідань парламенту під час голосування, або ж використовувалися їхні електронні картки для голосування без їхньої участі.

Аксьонов народився в 1972 році в м. Бельці (Молдова).

У 1993 році закінчив Сімферопольське вище військово-політичне будівельне училище, після чого займався бізнесом.

З 2008 року - член Російської громади Криму і громадської організації "Громадянський актив Криму", через рік увійшов у правління Громадського активу Криму, став співголовою Координаційної ради "За російську єдність в Криму" і очолив Всекримський суспільно-політичний рух "Російська єдність".

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News