Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович про Межигір’я: У мене там – один будинок, решта – не українське

П'ятниця, 28 лютого 2014, 15:39

Віктор Янукович заявив, що є власником одного будинку в Межигір’ї, а інші будівлі належать іноземцям, він же частину з них орендував.  

На прес-конференції в Ростові-на-Дону він сказав, відповідаючи на запитання про його резиденцію, яку парламент повернув у держвласність: "Це найбільше питання".

"Я є власником, офіційним власником будинку на 620 квадратних метрів – там, у "Межигір’ї". Я живу в цьому будинку з 1999 року. Після того, як на мене був замах у готелі "Національний", президент Кучма запропонував мені зупинятися, коли я приїжджаю до Києва, на закритій території – і з того часу я там живу, перебуваю", - заявив Янукович.    

"Потім було два укази Кучми, потім указ президента Ющенка. Вони мені передали цей будинок у вічне користування. Але він був на балансі Державного управління справами. Він дуже старий, його потрібно було ремонтувати – я його почав ремонтувати  Відремонтував", - розповів четвертий президент України.

"Коли прийшла влада – нова (сказав зі смішком у голосі - ред.) – вони спробували знову мене виселяти з цього будинку. Але в результаті надійшла пропозиція, щоб я його купив", - заявив Янукович.

"І я за цей будинок заплатив своїми грішми, які в мене були задекларовані. Я продав усе, що в мене було в наявності, на той час, і заплатив 3 мільйони 200 тисяч доларів за цей будинок. Під яким завжди там було 1,7 гектара землі. І я завжди там жив", - заявив він.

За словами відстороненого президента, усі інші будівлі й територія Межигір’я йому не належала.

"Усе інше, що там зараз є, – це не належить мені. Частково я орендував частину приміщень. Ну, звісно, я не міг літати на повітрі, по повітрю, я їздив по цих дорогах там – і я ці приміщення орендував для того, щоб виконувати функції глави держави. Це – і мій офіс, і все інше", - сказав Янукович.  

"Усе, що там (журналісти) показували, – це гарні картинки. Є реальні власники – і, я думаю, ви скоро почуєте (про них), тому що міжнародні адвокати дуже скоро будуть звертатися в суди. Тому що ця власність не є українською. Ось так", - заявив він.

"Усі розмови у відношенні того, що мій старший син – власник цього, – цього ніколи не було. Ніколи навіть про це не чув. Це придумали вже зараз, на ходу. Тому всі красиві картинки, уся ця ілюстрація, яка була зроблена (з Межигір’я) для моєї дискредитації – це такий, знаєте, політичний трюк", - додав Янукович.

"І все, що стосується коштів, грошей, власності за кордоном – у мене ніколи жодної  власності не було, я нею не володів, у мене ніколи не було жодних рахунків за кордоном. Я публічна людина. У мене все, що було, – було задекларовано. І все було на моїх рахунках. Тому це все – порожній дзвін", - сказав він.

Як відомо, 22 лютого Янукович зник і "Межигір’я" стало доступним для відвідування людей. 23 лютого Верховна Рада ухвалила постанову про передачу Межигір’я у державну власність.

Журналісти й інші відвідувачі побачили в Межигір’ї величезну територію та розкішні будинки, яхт-клуб, соляну печеру тощо. Лише 4-поверхова "Хонка", в якій, як вважається, жив Янукович, нараховує за документами 4 тисячі квадратних метри сукупної площі.

Торік депутат від Партії регіонів Сергій Клюєв (брат "правої руки" Януковича Андрія Клюєва) заявляв, що він є власником "Межигір’я". 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування