"Правий сектор" думає стати партією і йти на вибори

Понеділок, 3 лютого 2014, 10:07

"Правий сектор" планує перетворитись на політичну партію, зареєструватися в Міністерстві юстиції та балотуватися до парламенту.

Як повідомляє ТСН.Тиждень, цей план поки не озвучують офіційно, але таке рішення "Правим сектором" уже прийнято.

Раніше повідомлялося, що "Правий сектор" і афганці Майдану вимагають включити їх у переговори опозиції та влади.

Саме "Правий сектор", який вважається радикальним крилом протесту, взяв на себе відповідальність за початок штурму на Грушевського. 

Лідер руху – Дмитро Ярош, родом із Дніпродзержинська, за освітою філолог.

Прес-аташе руху – росіянин Артем Скоропадський, колишній журналіст видання "Комерсант".

"Правий сектор" має і бійців, і юристів. Єдина людина з "офіційних опозиціонерів", якій його члени довіряють, – Андрій Парубій.

За останній тиждень кількість прихильників радикальної організації лише в соцмережах збільшилась в десятки разів. Це і радикальні націоналісти, і футбольні фанати, і крайні праві, і крайні ліві, і скінхеди. Кістяк організації складають організації "Тризуб",  УНА-УНСО та "Білий молот".

"Правий сектор" вимагав безумовного звільнення своїх людей та інших активістів до початку нової сесії Верховної Ради. В разі невиконання своїх вимог готові йти в наступ.

"Найголовніші позиції – звільнення всіх заручників, припинення кримінальних справ і повернення до Конституції того зразка, який є більш лояльним для українського населення", - сказав член "Правого сектору" Андрій Бондаренко. 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування