Жертвами репресій стали 1739 людей - майданівці

Понеділок, 3 лютого 2014, 15:46

За неповні три місяці мирного протесту жертвами репресій стали 1739 людей, заявив активіст Громадського сектору Євромайдану Володимир В’ятрович.

Біля барикади з боку Європейської площі кількасот активістів у понеділок провели флеш-моб "Ніхто не забутий, ніщо не забуте!".

У руках мітингувальники тримали транспаранти з цифрами зниклих безвісти, постраждалих і загиблих учасників Майдану, передає "Радіо Свобода".

Близько першої години учасники акції присіли і схопилися за голову. За їхніми словами, це символізує те, що люди, які є поруч, можуть раптом зникнути, якщо репресії продовжаться, і що ця проблема стосується кожного жителя України.

"За неповні три місяці мирного протесту жертвами репресій стали 1739 людей, причому 4 з них загинули, а 35 досі вважаються безвісти зниклими", - заявив В’ятрович.

"Крім того, ми є свідками того, як в центрі столиці викрадають людей, викрадають їх посеред вулиць і піддають страшним тортурам", - додав він.

Окрім того, активісти заявляють, що такі порушення прав людини в Україні небачені за останні 20 років.

Тому метою акції було звернути на це увагу як українців, так і європейського співтовариства.

Мітингувальники переконані, що "встановлення диктатури в Україні є загрозою для світового демократичного порядку".

Акцію присвятили приїзду до Києва комісара з прав людини Ради Європи Нілса Муйжнієкса. Він прибуває до України 4 лютого.

Станом на 20:00 неділі, 2 лютого, Євромайдан SOS мав інформацію про пошук 36 осіб із різних міст України. Всього з 16 січня до них звернулись щодо пошуку 129 людей.

Розшукувані активісти Майдану станом на 2 лютого
Розшукувані активісти Майдану станом на 2 лютого

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News