Бюджет Києва на 2014-й рік прийматимуть руками за спрощеною процедурою

Вівторок, 4 лютого 2014, 10:09

Київрада збирається прийняти бюджет столиці на 2014-й рік за спрощеною процедурою.

Про це заявила секретар Київрада Галина Герега.

Замість голосування бюджету на двох засіданнях - спочатку для розгляду і внесення правок, а потім для остаточного затвердження, - депутати Київради планують затвердити головний фінансовий документ столиці за один раз.

За словами Гереги, з пропозицією голосувати за зміненою процедурою до неї звернулися голови депутатських фракцій та груп Київради.

"Після того, як Верховна Рада ухвалила державний бюджет України на 2014-й рік, усі органи місцевого самоврядування зобов'язані схвалити відповідні бюджети на протязі двох тижнів. І сьогодні якраз останній день, коли ми маємо прийняти бюджет міста та програму соціального та економічного розвитку", - підкреслила секретар Київради.

Таким чином, в порядку денному сесії Київради - програма економічного і соціального розвитку міста Києва та бюджет міста Києва на 2014-й рік.

Рада погодилася на пропозицію Гереги голосувати за проект бюджет руками – відповідне рішення підтримали 73 депутати. Станом на 11:17 триває перерва, під час якої має проходити обговорення проекту членами бюджетного комітету.

Як повідомлялося, у КМДА заявляють, що подали на розгляд Київради бездефіцитний бюджет.

"Обсяг доходів до бюджету Києва на 2014 рік складе 20,1 млрд гривень. Надходження до загального фонду - 14 млрд гривень, спеціального фонду - 2,8 млрд гривень. Субвенції і дотації з держбюджету - 3,3 млрд гривень. Витрати бюджету розраховані на рівні 19,8 млрд гривень", - повідомила прес-служба КМДА.

Українська правда, ZN.UA

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування