Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міліція перевіряє волонтерські дані про зниклих "майданівців", бо до неї не йдуть

Середа, 5 лютого 2014, 15:36

Київська міліція заявляє, що з офіційними заявами про безвісти зниклих рідних та близьких з 16 січня звернулося лише троє громадян, – і то їхніх близьких уже знайшли.

Про це повідомляє прес-служба київської міліції 5 лютого, коментуючи дані "Євромайдан-SOS" про зниклих, згідно з якими таких – близько 30-ти.

Київські співробітники підрозділів карного розшуку постійно вивчають веб-сторінку "Євромайдан SOS" і ретельно перевіряють її інформацію про зниклих активістів.

"Наразі всю відповідну інформацію щодо зниклих осіб, про яких йдеться на сайті "Євромайдан SOS", зареєстровано в журналі Єдиного обліку районних управлінь ГУМВС України в місті Києві", - інформує міліція.

"На даний час проводяться заходи щодо встановлення повних анкетних даних вищевказаних осіб та перевірка достовірності викладеної в мережі Інтернет інформації з даного приводу. В разі підтвердження інформації відповідні відомості будуть внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань", - зазначає МВС.

"За даними активістів з 16 січня до 5 лютого 2014 року невідомо місцезнаходження або інші відомості стосовно 36 громадян. Така інформація відносно зниклих безвісти осіб розміщена сьогодні на сайті волонтерами "Євромайдану", - йдеться у повідомленні.

При цьому на сторінці "Євромайдан-SOS", де списки розшукуваних активістів оновлюють вечорами, розміщено список зниклих за 16 годину 4 лютого із 29 іменами.

"До підрозділів правоохоронних органів міста Києва з офіційними заявами про безвісти зниклих рідних та близьких з вказаного періоду звернулося троє громадян. Звернення цих осіб були внесені до журналів Єдиного обліку районних управлінь Головного управління в місті Києві", - заявляє міліція.

"На теперішній час  прийнято  рішення про припинення їх розгляду в зв’язку зі встановленням місцезнаходження вказаних в заявах громадян", - повідомляє МВС Києва.

Міліціонери зазначають, що "спільні пошуки зниклих разом з волонтерами не завжди є ефективними, оскільки останні в мережі Інтернет оприлюднюють не зовсім достовірну та перевірену інформацію щодо осіб, які зникли, та тих, хто заявив про їх зникнення".

Попри це "абсолютно вся отримана інформація перевіряється київськими міліціонерами згідно чинного законодавства", додають у міліції.

У МВС зазначають, що інколи у громадян губиться або розряджається мобільний телефон, "або взагалі ця особа свідомо не виходила на зв'язок з близькими", або ще якісь "незначні ситуації" трапляються – і родичі непокояться "і замість написання заяви до міліції, розповсюджують цю інформацію у відповідній соцмережі".

Зазначимо, "Євромайдан-SOS" відпочатку вказував, що дані про зниклих можуть бути неточними і постійно корегуються відповідно до наявної інформації.

Як відомо, міліція затримала багатьох активістів Майдану, деяких навіть намагалася забрати з лікарень після поранень на Грушевського.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: