Меркель обурена словами Нуланд про роль ЄС в українській кризі

П'ятниця, 7 лютого 2014, 13:11

Канцлер Німеччини Ангела Меркель вважає неприйнятними зневажливі висловлювання американських дипломатів щодо ролі ЄС у кризовій ситуації в Україні.

Про це у п’ятницю заявила її прес-секретар Крістіане Віртц (Christiane Wirtz), повідомляє Reuters.

Речниця зауважила, що Меркель цінує роботу глави дипломатії ЄС Кетрін Ештон із реалізації зусиль Євросоюзу щодо проведення переговорів між президентом Віктором Януковичем та опозицією.

"Канцлер вважає такі висловлювання абсолютно неприйнятними. Вона наголошує, що пані Кетрін Ештон виконує надзвичайну роботу", - сказала речниця Меркель.

Раніше в інтернеті з'явився запис телефонної розмови помічника держсекретаря США Вікторії Нуланд з послом США в Україні Джеффрі Пайєттом, в якому вона нецензурно відгукнулася про роль ЄС у врегулюванні української кризи.

Офіційний представник держдепартаменту США Дженніфер Псакі повідомила на брифінгу у Вашингтоні, що Нуланд принесла вибачення європейським партнерам за свої висловлювання.

Псакі підтвердила автентичність розміщеного в інтернеті запису телефонної розмови Нуланд і Пайєта про Україну, заявивши при цьому:

"Я не збираюся підтверджувати або розголошувати деталі приватних розмов дипломатів. Між ними і офіційною позицією, про яку ми говоримо публічно, існує різниця".

Крім того, в мережі оприлюднено ще одну розмову - людей з голосами, що схожі на голоси генсекретаря Європейської служби зовнішньої діяльності Хельги Шмідт та представникв ЄС в Україні Яна Томбінського.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News