Захарченко: "Інформаційні технології" в Україні - крутіші, ніж у Єгипті й Лівії

П'ятниця, 7 лютого 2014, 16:21

В. о. голови МВС Віталій Захарченко заявляє, що в Україні використовуються "інформаційні технології", які не порівнювані ні з Єгиптом, ні з Лівією, ні з Сирією.

Про це він заявив "Комсомольській правді в Україні", коментуючи заяву командувача внутрішніх військ про те, що опозиція пропонує бійцям 10-20 окладів за те, щоб ті переходили на їхню сторону.

"Командувач внутрішніх військ не може, на відміну від політиків, робити якісь заяви й не нести за це відповідальності. Ця заява була зроблена після того, як на телефони військовослужбовців почали приходити реальні погрози", - сказав Захарченко.

"Були й пропозиції перейти на сторону мітингувальників. Пропонували гроші. Повідомлення й дзвінки надходили з невідомих номерів, із інтернету", - стверджує він. 

Захарченко додав, що "були пропозиції й від активістів Євромайдану".

"На наших людей ідуть масовані атаки, їхні родини під пресингом. Інформаційні технології, які застосовуються в Україні, не порівнювані ні з Єгиптом, ні з Лівією, ні навіть із Сирією. Це зовсім інший рівень.  І такі атаки триватимуть, щоб дезорієнтувати наше суспільство", - упевнений в.о. міністра. 

За словами Захарченка, твердження, що співробітники "Беркута" на Грушевського отримують по 500 доларів на день – "це така ж інформаційна неправда".

"Вони отримують звичайну зарплату, згідно з постановою Кабміну. Ніяких інших надбавок не передбачено", - запевнив керівник МВС.

При цьому він визнав, що "на Майдані є різні люди".

"Одні стоять за ідею, інші - з якихось своїх причин. Треті зовсім забули, навіщо прийшли. Спочатку вийшли заради євроінтеграції. А коли їм дали пару пляшок "Молотова", то кинули їх у міліцію. І злякалися, що назад дороги немає. А їхні вправні керівники постійно нагадують: якщо підеш (із барикад) – сядеш за ґрати", - заявив Захарченко.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування