Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На Майдані стартує ювілейне Народне Віче

Неділя, 9 лютого 2014, 11:10

На Майдані Незалежності стартує ювілейне, десяте Народне Віче.

Як повідомляє 5 канал, наразі у центрі Києва зібралос кілька тисяч людей, активісти продовжують сходитися.

Участь у заході візьмуть представники опозиційних сил та громадського сектору: Ігор Луценко, Олексій Гарань, Тетяна Чорновол, Володимир Яворівський, Олег Міхник, Зоряк Шкіряк, Руслана, Юрій Луценко, Петро Порошенко, Олександр Турчінов, Віталій Кличко та Арсеній Яценюк.

Віче почалося з загального молебня за участю усіх конфесій.  Представники православ'я нагадали, що сьогодні Церква починає підготовку до Великого Посту та закликали усіх мирян та можновладців до покаяння. 

Скрін-шот  прямої трансляції
Скрін-шот прямої трансляції
 
 
 
Фото Reuters
Фото Reuters
Фото Оксани Коваленко
Фото Оксани Коваленко
Фото Оксани Коваленко
Фото Оксани Коваленко
Фото Османа Пашаєва
Фото Османа Пашаєва
Фото Оксани Коваленко
Фото Оксани Коваленко

Як зазначив у своєму виступі активіст громадського сектору Євромайдану Ігор Луценко,"Майдану необхідно формувати легітимні органи влади, щоб вміти і могти себе захистити, формувати силу, яка зможе захистити нашу революцію. І для цього в нас є сили і знання.

За його словами, "влада досі не може повірити, що на Майдані нам ніхто нічого не платить, не вірить, що ми не ходимо сюди за якусь компенсацію, не може повірити, що в Україні може і має бути некорумпована влада і некорумповані суди". 

У свою чергу активістка та журналістка Тетяна Чорновол заявила: "Я знаю, що нас дуже боїться Янукович, що нас боїться Путін".

Скрін-шот трансляції
Скрін-шот трансляції

"Вони не звикли мати справу з такими, як ми. Вони нас не знають, не знають, що ми піднялися за свою країну, за свої сім'ї, дітей. Тому вони нічого не можуть з нами зробити вже кілька місяців".

Також Чорновол заявила, що на найближчих виборах вона балотуватися не буде. "Можливо, колись, але на найближчих – ні. Щоб було зрозуміло – те, що я кажу – не політика, а те, що я думаю". 

Після завершення Віче активістів та учасників заходуна Майдані розважатимуть українські музичні гурти.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування