Рада Федерації: Росія може ввести війська в Крим

Субота, 1 березня 2014, 13:12

Росія може ввести обмежений контингент російських військ до Криму для забезпечення безпеки Чорноморського флоту РФ і росіян, які там знаходяться.

З такою заявою виступила спікер верхньої палати Держдуми РФ Валентина Матвієнко, пишуть РИА Новости.

"Можливо, в цій ситуації, йдучи на прохання уряду Криму, ввести наш обмежений контингент для того, щоб забезпечити безпеку ЧФ та громадян Росії, які проживають на території Криму. Рішення, звичайно ж, за президентом нашої країни, за верховним головнокомандувачем. Але сьогодні, враховуючи ситуацію, навіть такий варіант не можна виключати. Ми повинні захистити людей", - заявила Матвієнко.

Разом з тим у Криму озброєні особи намагаються захопити Севастопольський загін морської охорони Держприкордонслужби України.

Про це повідомив голови прикордонного відомства Сергій Астахов, пише Інтерфакс.

"Близько 13 години колона озброєних людей у формі з ознаками спецназу на 10 автомобілях в колоні у кількості близько 300 осіб здійснили спробу силового захоплення Севастопольського загону морської охорони Держприкордонслужби", - розповів він.

За його словами, під час переговорів старший групи озброєних осіб заявив, що виконує наказ Міністерства оборони Росії про захоплення прикордонної військової частини.

Окрім того у Балаклаві (під Севастополем) російські військові захопили базу прикордонних військ України. 

Крім того, російські війська взяли під контроль військову частину на аеродромі Бельбек під Севастополем, пише український журналіст Григорій Жигалов у своєму Фейсбуці.

За його словами, українським військовим дали одну годину - покинути територію або перейти на бік окупантів. У даний момент складають списки охочих служити в російській армії.

Невідомі стоять біля винищувачів на аеродромі Бельбек. Фото Reuters

Ще одне вторгнення відбулося у Симферополі - озброєні люди в масках захопили Будинок профспілок на вул. Севастопольській, 8.

У цій будівлі знаходиться "Центр журналістських розслідувань" та Інформаційний прес-центр.

Людина з закритим чорною хусткою обличчям повідомив, що через 20 хвилин "Кримський фронт" буде давати прес -конференцію.

"Вломилися якісь люди. Я їх не бачив, ми забігли до редакції, коли почули тупіт. У коридорах розмовляють з характерним акцентом", - встиг повідомити кореспондент Центру, що перебуває у будівлі виданню Інвестігатор.

Раніше у прес-службі ЧФ РФ повідомили, що між Чорноморським флотом (ЧФ) РФ і владою Криму досягнуто домовленості про спільну охорону об'єктів Чорноморського флоту Росії, пише "Інтерфакс".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування