Турчинов підписав указ про незаконне призначення Аксьонова

Субота, 1 березня 2014, 14:12

Виконуючий обов'язки президента України Олександр Турчинов підписав указ про голову Ради міністрів Автономної Респубіки Крим.

Відповідний указ розміщено на офіційному сайті президента від 1 березня.  

У документі зазначено, що Верховна Рада АРК 27 лютого призначила Сергія Аксьонова на цю посаду з порушенням Конституцій України та АРК, а також законів "Про Верховну Раду Автономної Республіки Крим" і "Про Раду міністрів Автономної Республіки Крим".

У зв'язку з цим Турчинов запропонував Верховній Раді Криму скасувати призначення Аксьонова.

Крім того, в.о. президента наполіг на вирішення в установленому Конституцією та законами України порядку питання щодо призначення голови Ради міністрів Автономної Республіки Крим.

Як відомо, 27 лютого новим прем'єром Автономної Республіки Крим був призначений депутат Верховної Ради Криму, лідер партії "Русское единство" Сергій Аксьонов.

Згідно з Конституцією України, прем'єр Криму призначається Верховною Радою Автономії за погодженням з президентом України.

Як відомо, будівля Верховної Ради Криму в ніч на четвер була захоплена невідомими озброєними людьми. Незважаючи на це, в ній відбулася позачергова сесія парламенту, причому озброєні люди відбирали у всіх депутатів засоби зв'язку.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування