Рада Федерації обговорює введення Збройних сил РФ в Крим

Субота, 1 березня 2014, 15:55

Рада Федерації проводить позачергове засідання, присвячене ситуації на Україні.

На порядку денному сенаторів стоїть лише 1 питання - про використання на території України Збройних сил РФ .

"Кворум є, і позачергове засідання, 348- е, оголошується відкритим", - заявила спікер Валентина Матвієнко, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Вона пояснила, що всіх сенаторів терміново викликали з місць, а "ті, хто не встиг приїхати, той попросив приєднати їхні голоси".

Також Матвієнко заявила, що влада Криму має право визначитися з розмірами своєї автономії і повноважень, Росія при цьому не може залишатися байдужою при існуючій загрозі життя росіян в Криму.

Відповідно до Конституції тільки верхня палата парламенту дає згоду на таке рішення. Але , як уточнили в апарату Ради Федерації, таке рішення приймається на основі звернення до палати глави держави".

"Ми таке звернення отримали, і судячи з усього, воно буде схвалене", - сказав співрозмовник агентства в апараті верхньої палати. 

Наразі Рада Федерації обговорює звернення президента РФ Володимира Путіна про використання Збройних сил РФ на території України "до нормалізації суспільно-політичної обстановки в країні".

Профільні комітети Ради Федерації підтримали звернення Путіна. 

У своїх виступах учасники засідання, зокрема голова Комітету з міжнародних справ Ради Федерацій РФ та замглави Ради Федерації Юрій Воробйов зазначили, що одноголосно рекомендують дозволити використання російських військ в Україні.

Окрім того, виступаючи на засіданні, Воробйов зазначив, що Росія має відкликати посла РФ з США, оскільки у своїх висловах про "ціну, яку заплатить Росія через вторгнення в УКраїну" він "перетнув червону лінію та висловив зневагу до російського народу".

Також під час обговорення пролунали думки, що коли "ця чума (євромайдан та бендерівці) добереться до Криму, там Чорноморському флоту ніколи вже не бути".

"Після того, як ситуація у Криму нормалізується, нам треба буде обговорювати фіндопомогу нашим братам. Ми маємо одноголосно підтримати звернення президента РФ", - заявив один з виступаючих.

Засідання Ради Федерації триває.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування