Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ходорковський: Легенди російської пропаганди про націоналістів на Майдані - вигадки

Понеділок, 10 березня 2014, 17:39

Легенди, поширювані російською пропагандою про націоналістів на київському Майдані - вигадка.

Таку думку в ході зустрічі з журналістами в Києві 10 березня висловив Михайло Ходорковський.

"Якби був фашистко - націоналістичний настрій, я б це побачив. Я побував в гуртожитку Майдану в Українському домі , в наметах. Ніде цих проблем немає. Вдень ми пішли з Собчак на Майдан. Була величезна натовп , а Собчак - впізнаваний російський персонаж. немає проблеми націоналізму. Єдина проблема - люди хотіли взяти автограф або сфотографуватися на пам'ять " , - зазначив Ходорковський.

"Коли я виступав , люди скандували" Росія , вставай! "І" Росія ! " . Ви можете собі уявити , щоб у фашистській Німеччині скандували" Радянський союз! " . Російська пропаганда , м'яко кажучи , сильно перебрала " , - підкреслив він.

Також він зазначив: "Я сидів у тюрязі з російськими нацистами , які повбивали купу людей. Я з ними спілкувався. У Росії вони є, і в Україні вони є. І ці індивідуальні ексцеси необхідно розслідувати " .

Також Ходорковський вважає , що Майдан чекає конкретних кроків нової влади по боротьбі з корупцією.

"Якщо в Україні різко не повернеться проблема боротьби з корупцією , то країну чекає ще один Майдан. І це те , що я чув і від політиків , і від людей.

За його словами , наслідком російських дій у Криму зросле бажання українців інтегруватися в НАТО.

"Українські політики говорили мені , що якщо 2 місяці тому нікому і в голову не могло прийти про приєднання до НАТО , то зараз питання стоїть на порядку денному" , - зазначив Ходорковський.

Також він висловив бажання побачитися з Юлією Тимошенко в Берліні.

"Я сподіваюся з нею побачитися . Для мене вона - один з політв'язнів сучасної України . Я б хотів потиснути їй руку" , - зазначив він.

Говорячи про свої зустрічі в Києві , Ходорковський зазначив , що бачився з Петром Порошенко , Віталієм Кличком і Юрієм Луценком.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування