Меркель обіцяє асоціацію наступного тижня, а Путіну – жорсткі санкції

Середа, 12 березня 2014, 18:42

Уже 20-21 березня Україна може отримати підписання політичної частини Угоди про асоціацію з ЄС, а Росія – жорсткі санкції.

Про це на спільній прес-конференції з польським прем'єром Дональдом Туском заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель, пише Gazeta Wyborcza.

Меркель і Туск підтвердили, що асоціацію з Україною можуть підписати уже на наступному засіданні Європейської ради 20-21 березня.

Як пише видання, політики запевнили, що ЄС дасть чіткий сигнал світу, що він визнає теперішню українську владу.

Меркель заявила, що на тому ж засіданні країни ЄС розглянуть новий пакет санкцій проти Росії, якщо Москва не відмовиться від зазіхань на українську територію і не погодиться на створення міжнародної групи для переговорів.

"Від заклику до створення цієї групи минуло уже 6 днів. Контактна група досі не створена, тож ми маємо бути підготовані до впровадження другого етапу санкцій", - заявила Меркель.

Вона заявила, що Європа хоче деескалації, але її поки немає.

"Цього разу санкції мають захопити конкретних людей в Росії та Україні і стосуватися замороження активів та скасування віз до ЄС", - розповіла Меркель.

Туск вважає, що швидкого вирішення конфлікту у Криму не вийде, і тиск Заходу – це "питання кількох місяців, а якщо буде потрібно, то й років".

Через це Європа має вирішити питання подолання газової залежності від Росії.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування