Прокремлівська влада в Криму вводить цензуру проти кримськотатарського каналу АTR

Середа, 12 березня 2014, 19:16

Прокремлівська самопроголошена влада не аккредитовує на заходи Кримськотатарський телеканал АTR.

Про цей "Українській правді" розповіла замгендиректора ATR з інформаційної політики Лілія Буджурова.

"Наш телеканал не попадає на засідання парламенту після того, як там з'явилися невідомі терористи. Туди нас ніхто не запрошує, там сидять всередині тільки російські журналісти", - сказала Буджурова

"На наші листи й на наші дзвінки в прес-службах не відповідають", - додала вона.

"Учора нам повідомили в електронній пошті, що буде призначення покурора. Ми його сприйняли як запрошення, прийшли туди, але нашу групу не пустили й заявили, що телеканал АTR сказали не пускати. Лише після галасу, який ми здійняли, нас у прокуратуру пустили", - розповіла Буджурова.

"Сьогодні була така ж історія із прес-конференцією Теміргалієва. Нам охоронець повідомив, що АTR сказали не пускати. Знову довелося посперечатися. Повз проходив так званий "міністр правди" Полонський, який попросив, нас пропустити. Охоронець не хотів, але пустив", - розповіла вона.

Крім того, за словами Буджурової, телеканалу не повідомили про те, що проводиться брифінг спікера Верховної Ради Криму.

"Нас просто тотально не пускають", - обурилася вона.

Крім того, Буджурова нагадала, що телеканал повністю виключили з кабельних мереж.

"У супутнику ми поки ще тримаємося, зараз основне наше мовлення йде через супутник. Також поки йде наш аналоговий сигнал на Сімферополь і сімферопольський район. Крім того, наш сайт постійно "лежить", тому онлайн нас дивитися практично неможливо", - сказала Буджурова.

Пізніше в листі до кримського уряду Буджурова написала: "Ви так радієте за кримських татар, але у вас не вистачає сміливості запрошувати на свої заходи кримськотатарський канал ATR…  Така "відкритість"нової кримської влади просто вражає, і ми змушені будемо щораз говорити про це нашим телеглядачам", - написала вона.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування