Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ГПУ хоче посадити Кернеса під домашній арешт

Четвер, 13 березня 2014, 18:12

Генпрокуратура клопоче про домашній арешт для харківського мера Генадія Кернеса.

Як заявив в.о. генпрокурора Олег Махніцький, таке рішення ухвалив слідчий ГПУ після допиту Кернеса.

"Сьогодні з ним були проведені слідчі дії, було ухвалено рішення щодо міри запобіжного заходу у вигляді домашьного арешту. Слідчий звернувся до суду з цим клопотанням", - повідомив він.

Махніцький нагадав, що ГПУ розслідує справу за фактом викрадення та незаконного утрамання групою людей двох євромайданівців у Харкові.

"У 2013-му році під час активних дій на Євромайдані у Харкові було захоплено двоих активістів, які намагалися сфотографувати зустріч в одному з готелів, а також автомобілі з російськими номерами, на яких приїхали учасники зустрічі... В машині було троє активістів, двох з них викрили й побили", - додав заступник генпрокурора Олексій Баганець.

"За даними МВС, діями цієї групи керував Кернес. Ми не можемо розголошувати дані про потерпілих, щоб не наражати їх на небезпеку, але ці люди є, і сьогодні було проведено допити за участі кількох осіб", - сказав в свою чергу Махніцький.

Загалом, за його словами, органи прокуратури продовжують встановлювати особи "тітушок", які причетні до масових викрадень та вбивств учасників Євромайдану по всій Україні.

"Встановлені також особи, які їх наймали", - підкреслив Махніцький.

Як відомо, у п'ятницю Печерський суд має обрати для Кернеса міру запобіжного заходу.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...