Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін висловив свої образи на "перевороти" і "кольорові революції"

Вівторок, 18 березня 2014, 13:33

Президент Російської Федерації Володимир Путін звинуватив провідні країни світу в керуванні "кольоровими революціями" і створюванні коаліцій проти Росії.

Так, виступаючи з посланням із приводу бажання проросійських сил у Криму ввести "Республіку Крим" до складу РФ, він зазначив:

"Влаштовують коаліції за принципом "хто не з нами, той проти нас". Щоб надати агресії видимість законності, вибивають потрібні резолюції міжнародних організацій. А якщо з якихось причин це не відбувається, зовсім ігнорують і Раду безпеки ООН, і ООН у цілому".

"Так було в Югославії в 1999 році… По Белграду впродовж декількох тижнів завдавалися ракетно-бомбові удари. А потім пішла справжня інтервенція… А потім були Афганістан і Ірак, і відверте порушення резолюції СБ ООН по Лівії", - сказав Путін.

"Була й ціла низка керованих кольорових революцій. Зрозуміло, що люди в тих країнах, де були ці події, втомилися від тиранії, убогості й відсутності перспектив. Але ці почуття просто цинічно використовувалися. Цим країнам нав'язували стандарти, які ніяк не відповідали ні способу їх життя, ні традиціям, ні культурі", - заявив він.

Російський президент додав: "У результаті замість демократії та свободи – хаос, спалахи насильства, черги переворотів.  Арабська весна змінилася арабською зимою".    

"Подібний сценарій був реалізований і на Україні: в 2004 році, щоб протиснути потрібного кандидата на президентських виборах, придумали якийсь третій тур, який не був передбачений законом. Просто абсурд і знущання над Конституцією", - заявив Путін.

"А зараз кинули у справу заздалегідь підготовлену, добре оснащену армію бойовиків", - продовжує наполягати він на своїй версії подій на Майдані.

"Ми розуміємо, що відбувається. Розуміємо, що ці дії були спрямовані й проти України, і проти Росії, і проти інтеграції на євроазійському просторі. І це в той час, коли Росія щиро прагла до діалогу з нашими колегами на Заході", - заявив Путін.

Він поскаржився: "Ми постійно пропонуємо співпрацю по всіх ключових питаннях… Але ми не бачили зустрічних кроків. Навпаки, нас раз за разом обманювали, приймали рішення за нашою спиною, ставили перед звершеним фактом. Так було і з розширенням НАТО на схід, і з розміщенням військової інфраструктури біля наших кордонів".

"Нам весь час повторювали: "Вас це не стосується". Легко сказати, не стосується. Так було і з розгортанням систем протиракетної оборони. Не дивлячись на всі наші побоювання, машина йде, рухається", - поскаржився президент РФ

"Так було з нескінченним затягуванням по візових проблемах, з обіцянкою чесної конкуренції й вільного доступу на глобальні ринки", - додав Путін.  

"Нам сьогодні погрожують санкції – але ми й так живемо в умовах низки обмежень", - сказав він і запевнив, що "політика стримування" Росії триває. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:16
Україна пройшла до фіналу "Євробачення"-2024
23:53
відеоУ Луганську пролунало кілька вибухів та спалахнула нафтобаза
23:38
Новини економіки 7 травня: Кабмін продовжив відстрочку від мобілізації, тариф на електрику може зрости
23:35
ЗМІ: Нейтральні держави Європи попросили НАТО про тіснішу співпрацю через агресію Росії
23:09
фотоВід російських обстрілів на Донеччині загорівся ліс: палало близько 300 гектарів
22:51
відеоЗеленський: Готуємо документи, які точно стануть новинами в найближчі тижні
22:44
В Естонії на 9 травня заборонили пов’язані з агресією РФ публічні зібрання і символіку
22:18
Близько половини із запущених РФ північнокорейських ракет вибухнули в повітрі – Костін
22:13
велоспортЯрослав Попович про перемогу його команди на 4 етапі Джиро: Всі відпрацювали на 100%
21:54
Уряд змінив умови оренди держмайна на час воєнного стану: хто зможе не платити
Усі новини...
Реклама: