Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко просить Захід адекватно відповісти "фашисту" Путіну

Середа, 19 березня 2014, 10:16

Агресія Путіна проти України - це не локальний конфлікт, це загроза для усьому демократичному світу.

Про це заявила екс-прем'єр Юлія Тимошенко в інтерв'ю німецькому виданню Bild.

Тимошенко вважає, що президент Росії Володимир Путін руйнує світовий правопорядок і  використовує фашистську пропаганду.

Вона нагадала про фільм радянського кінорежисера Михайла Ромма "Звичайний фашизм". "Я думаю, якби режисер був живий, він би обов'язково включив промову Путіна від 18 березня у свою картину окремим фрагментом. Тому що це – фашизм у чистому, дистильованому вигляді", - заявила Тимошенко.

"Та сама зневага до іншої нації, той же виклик світу, та сама хвороблива впевненість у своїй правоті, доповнена безмежною хамською брехнею", - додала вона.

Тимошенко вважає, що сперечатись із Путіним немає сенсу, бо "ця людина має психічні проблеми".

"Бойовики" Майдану – це 20-річні студенти, які вийшли з картонними іграшковими щитами проти снайперів. Снайперів, яких надіслав і якими керував Путін", - заявила вона.

Тимошенко вважає, що найбільшою помилкою Заходу є розглядання агресії Путіна проти України, як локальний конфлікт.

"Звичайно, можна проігнорувати це "заради миру у всьому світі", але Путін вже почав знищувати світ. Він зухвало заявив про те, що сучасні світові демократичні інститути є неефективними, що вони не працюють та їх необхідно ліквідувати", - пояснила вона.

Вона нагадала, що свою війну зі світом Путін нагадав ще раніше.

"Коли підтримав розкол у Молдові, коли влаштував криваву бійню в Грузії, коли очолив всесвітній клуб диктаторів і захищав та продовжує захищати їх до останнього – від Каддафі до Асада", - сказала вона.

Тимошенко думає, що світ "продовжує пропускати зародження і становлення нового фашистського режиму", яким може стати домінуючою силою в Європі.

Також вона вважає, що світ неадекватно реагує на путінську військову агресію.

"Напівзаходи гірші за відсутність заходів", - сказала вона.

Тимошенко переконана, що Україна, попри Будапештський меморандум, залишилась сам на сам з агресором, але вона буде себе боронити.

"Ми змушені протистояти агресору один на один. Ми не бачимо іншого шляху. Протягом місяців Майдану Україна навчилася перемагати, хай лише з дерев'яними щитами, але з героїзмом та патріотизмом у серці. Ми маємо гіркий досвід, але це досвід перемоги", - сказала вона.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування