Депутат: Кримський прем’єр відомий у кримінальних колах як "Гоблін"

Неділя, 2 березня 2014, 10:22

Депутат від "Батьківщини" Андрій Сенченко вважає, що сценарій, який зараз реалізується в Криму Москва готувала кілька місяців.

Про це він розповів в інтерв'ю "Радіо Свобода".

Він розповів деталі біографій спікера Верховної ради Криму і "нового кримського прем'єра", яких Росія використовує як маріонетки.

"Володимира Константинова я знаю років 25, він завжди займався лише бізнесом, ніякого стосунку до політики не мав. Бізнес у нього дуже специфічний – це, по суті, будівельна піраміда під збірною назвою "Консоль"", розповів Сенченко.

За його словами, ця фірма шахрайським шляхом отримувала дуже великі кредити, у тому числі в російських банках: "Сбербанку", ВТБ, "Промінвесті" і так далі.

"У Константинова жахливе матеріальне становище, він банкрут і величезні гроші винен банкам. Є кримінальні справи. Щоб уникнути відповідальності, пан Константинов за чергові кредитні гроші почав фінансувати Партію регіонів у Криму і таким чином став спікером кримського парламенту", - каже Сенченко.

"Пару місяців тому Константинов почав активно їздити до Москви. І після однієї з таких поїздок він викликав керівника юрслужби Верховної Ради Криму і попросив зробити добірку документів за актом 1954 року про приєднання Криму до України – це питання, якими він у житті ніколи не цікавився", - додає депутат.

За його словами, після цього поведінка Константинова різко змінилася, він став поводитися дуже агресивно, відчував підтримку за спиною.
"Тому очевидно, що сценарій, який зараз реалізується, готувався кілька місяців і, безумовно, готувався в Москві. Тобто це не спонтанна реакція кримчан на якісь події", - каже Сенченко.

"Пан Аксьонов у середині 90-х років був звичайним бригадиром в організованому злочинному угрупованні, він був відомий у Криму у кримінальних колах і міліцейських на прізвисько "Гоблін"", - розповів депутат.

"Людина, яка трьох слів зв’язати не може. З певного моменту він теж зайнявся політикою, я б поставив точкою відліку 2009 рік, він очолив структуру "Русское единство" знов-таки після декількох поїздок і консультацій у Москві. Ця структура підтримується фінансово, мабуть, там. Саме тому цій парочці доручили зображати нову владу у Криму", - вважає Сенченко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування