Кравчук: Ми встали на коліна, а Росія сіла нам на голову

Неділя, 2 березня 2014, 14:23

Перший президент України Леонід Кравчук закликав російську владу зупинитися і не допустити війни між народами.

Про це він написав у своєму блозі на Сноб.ru.

"Найстрашніше, що можна уявити собі, це війна України та Росії. Я не вірю, що ця війна може бути, але будь-які небезпечні дії політиків можуть призвести до конфлікту. У Раді Федерації сидять хворі люди, вони не розуміють, що говорять. Треба зупинитися і охолонути", - написав політик.

Кравчук вважає, що Росія повинна подумати про відносини народів, а не захищати владу.

"Треба дати право народу самому розбиратися у своїх внутрішніх справах", - наполягає колишній президент.

Політик зазначає, що зараз Крим окупований і називає дії російських військ - "фактично захопленням території".

"Невже Росія не розуміє, що може стати агресором, а Путін ініціатором агресії, і що це початок Третьої світової війни?", - обурився він.

Кравчук також підкреслив, що кожен громадянин буде захищати свою територію, як свій дім, і він - не виняток.

"Мій прадід і дід воювали в Першій світовій війні разом з Росією і мають царські нагороди. Мені 80 років, але я візьму зброю і буду захищати свою землю", - пише він.

Колишній президент також розкритикував так звану "гуманітарну місію" Росії та нагадав також, що РФ є гарантом територіальної цілісності України.

"Росія каже, що у нас відбувається щось, що їй не подобається. Нам теж багато чого не подобається з того, що відбувається в Росії. Але Росія сама має вирішувати свої питання", - вважає Кравчук.

Він нагадав досвід Чечні, де загинуло багато мирних людей, і відзначив, що на війні гинуть не тільки військові, у кого це - професійний обов'язок.

"Є ще старі, жінки і діти ... Вони теж повинні вмирати з волі якогось шизофреніка?", - запитує політик.

Кравчук вважає, що Росія порушила Будапештський меморандум, і зараз в України є всі підстави звернутися до міжнародного арбітражного суду.

"Ми встали на коліна, а Росія сіла нам на голову. Чехословаччина, Польща, Афганістан, Угорщина. Тепер що, Україна на черзі?", - обурюється Кравчук.

Він також висловив упевненість, що всі країни Європи підтримають Україну, оскільки наша країна стала об'єктом агресії.

"У цій ситуації нам треба просто бути розумними, не допускати крутих дій. Після Другої світової війни був Нюрнберзький процес. Так, він був у Німеччині. Але він може повторитися і в іншому місці", - підсумував політик.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News