Березовський був відсторонений ще вранці - за наказ не чинити опору військам РФ і скласти зброю

Неділя, 2 березня 2014, 18:28

Командувач ВМС України Денис Березовський був відсторонений від займаної посади Ігорем Тенюхом ще вранці 2 березня - за наказ українським військовим частинам у Криму не чинити опору військам РФ і скласти зброю у разі блокування в/ч та містечок. 

Про це в ефірі Hromadske TV заявив нардеп від Свободи Юрій Сиротюк.

"Щойно отримав інформацію від глави Міноборони Тенюха - інформація про те, що Березовський зрадив українську державу (як че почали масово поширювати російські ЗМІ) не відповідає дійсності. Ще сьогодні зранку (2 березня) він був відсторонений від займаної посади та обов"язків після одного дня перебування на посаді", - зазначив Сиротюк.

"На його місце був призначений в.о. – контр-адмірал Гайдук Сергій Анатолійович, який і керує ВМС України", - додав нардеп.

За його словами, відсторонений Березовський був за те, що зранку 2 березня дав наказ командирам частин, які знаходяться у Криму у випадку їх блокади та ізоляції з боку російський військових "не чинити жодного опору та віддавати зброю, амуніцію та все інше росіянам".

"Низка частин відмовилася це зробити, та повідомили про цей наказ особисто Тенюха, і він віддав наказ ще до обіду відсторонити Березовського", – додав Сиротюк.

Також він зазначив, що "сьогодні ведеться жорстка інформаційна війна": "Запевняю, жоден підрозділ, що знаходиться в Криму, жоден підрозділ ВМС не здався російським військам і не перейшов на бік нападника".

Українська правда 

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News